Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1115 від 20.04.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Рівненська ОВА готує проєкт спроможної мережі лікарень

Рівненська ОВА готує проєкт спроможної мережі лікарень

Вже до 1 травня його необхідно представити МОЗу.

Під час наради під головуванням першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна разом з керівником профільного департаменту та начальниками РВА обговорювали основні аспекти та зміни у системі медичних закладів області.

«Маємо чіткі часові рамки, впродовж яких повинні подати на затвердження в МОЗ власне бачення спроможної мережі. Тобто до 1 травня. Важливо, аби заклади відповідали мінімальному переліку напрямів медичного обслуговування», – наголосив Сергій Подолін.

Так, потрібно чітко визначити місце кожного закладу охорони здоров’я у новій системі, яку пропонує законодавство – кластерних, надкластерних чи загальних лікарень.

У кожному районі Рівненщини буде кластерна лікарня, яка забезпечить надання більшості медичних послуг – від педіатрії до хірургічних втручань.

Надкластерні лікарні – це рівень високоспеціалізованої медичної допомоги.

Лікарні загального рівня мають стати осередками надання допомоги на базовому рівні та за потреби перенаправляти жителів за маршрутами пацієнта далі на кластерний або на надкластерний рівень.

Разом зі спроможною мережею медзакладів на Рівненщині розробляють план розвитку госпітального округу.

Нагадаємо, наприкінці лютого в Україні стартував інфраструктурний етап медичної реформи. Її основна мета – переформатувати мережу медзакладів за принципом якості та доступності для людей.

20.04.2023



Рівне-Ракурс №10 від 20.04.2023p. 
На головну сторінку