Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1117 від 03.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

На Рівненщині збільшать кількість служб для постраждалих від насильства

На Рівненщині збільшать кількість служб для постраждалих від насильства

У Рівненській області діє 22 служби, які працюють із постраждалими від насильства. Це денні центри, кризові кімнати, мобільні бригади та притулки.

За останній рік у Рівному створили обласний денний центр соціально-психологічної допомоги, а також шелтер у Варковицькій громаді.

Днями мобільна бригада, яка працює спільно із Рівненським денним центром, отримала у користування транспортний засіб. Це одна із 60 автівок від Фонду Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine, наданих урядом США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Про подальшу розбудову мережі служб для постраждалих від насильства йшлося під час скайп-зустрічі за участю представників Мінсоцполітики та міжнародної програми UNFPA Фонду ООН у галузі народонаселення.

«Ми працюємо над тим, аби більшість постраждалих осіб мали доступ до якісних безкоштовних послуг. У Рівненській області є віддалені населені пункти, тому на сьогодні є потреба створити у громадах 3 денні центри, 4 кризові кімнати та додаткову мобільну бригаду», – зазначила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Як розповіла керівниця експертної групи з питань протидії торгівлі людьми, домашньому насильству та гендерної рівності Мінсоцполітики Олена Маслова, цьогоріч для Рівненщини передбачено близько 7 млн грн з держбюджету для подальшої розбудови мережі служб, які працюють із постраждалими від насильства.

03.05.2023



Рівне-Ракурс №10 від 03.05.2023p. 
На головну сторінку