Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1118 від 11.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Один з найстаріших будинків Рівного отримав статус об’єкта культурної спадщини

Один з найстаріших будинків Рівного отримав статус об’єкта культурної спадщини

Верховний Суд України виніс рішення щодо збереження статусу об’єкта культурної спадщини будинку на вул. 16 липня у Рівному. Йдеться про одну з найстаріших будівель, що входить до палацового комплексу князів Любомирських.

Нагадаємо, у грудні 2019 року голова Рівненської ОДА Віталій Коваль підписав розпорядження №1010 щодо занесення даного приміщення як об’єкту архітектури кінця XVIII-початку XX століття до переліку об’єктів культурної спадщини.

Управління культури та туризму Рівненської ОДА виготовило облікову документацію та направило повний пакет документів до Міністерства культури та інформаційної політики України для занесення вищевказаного об’єкта до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Разом з тим, орендарі будівлі ТзОВ «Русана Плюс» з 2020 по 2023 роки оскаржували в суді дане розпорядження.

Лише зараз, останньою судовою інстанцією – Верховним Судом – ухвалено рішення про правомірність розпорядчого документа.

«Майже 3 роки справа перебувала в різних судових інстанціях. Проте, завдяки фаховим діям працівників обласної адміністрації, а також прокуратури визнано правочинність розпорядження. Статус об’єкта культурної спадщини залишається закріпленим за однією із найстаріших будівель Рівного. Дякую усім причетним, які не були байдужими та бездіяльними у питаннях культурної спадщини», – прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Як повідомляє Рівненська обласна прокуратура, статус об’єкта культурної спадщини обмежує можливості реконструкції приміщення та накладає на орендаря додаткові обов’язки щодо збереження пам’ятки.

11.05.2023



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2023p. 
На головну сторінку