Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1119 від 18.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Лікарі назвали продукти для боротьби із тривожністю

Лікарі назвали продукти для боротьби із тривожністю

Дієтологи назвали продукти, які знижують тривожність. До них належать ягоди, зелені листові овочі, морська капуста, вівсянка, жирна морська риба, ферментована продукція та інше.

Як зазначили експерти, для зниження тривожності дуже важливими є антиоксиданти. Їх у великій кількості містять ягоди. Антиоксиданти захищають клітини та тканини від окислювального стресу та пом’якшують симптоми тривожності та депресії, пояснили фахівці. Симптоми тривожності, за їх словами, можуть бути пов’язані також із нестачею магнію. Заповнити її допоможуть зелені листові овочі, морська капуста, бобові, горіхи, насіння, цільнозернові продукти.

Позбутися тривожності допоможе і вівсянка тривалого приготування. Складні вуглеводи в її складі повільно засвоюються організмом, забезпечуючи тривалий, рівномірний приплив енергії без різких піків і спадів, що загрожують перепадами настрою. Вівсянка – джерело біологічно активних речовин, що стимулюють вироблення «гормону радості» серотоніну.

Поліпшити нервову провідність та вирівняти емоційне тло допоможе морська риба жирних сортів: тунець, сардини, лосось. Це потужне джерело ненасичених жирних кислот Омега-3 та будівельний матеріал для клітин мозку.

Також обов’язково варто включити до раціону для здоров’я організму та нервової системи зокрема ферментовану продукцію. До неї належать квашена капуста, кефір. Є дослідження, що підтверджують, що пробіотики – джерело живих корисних бактерій, допомагають упоратися з тривожністю. Велику роль у цьому відіграє мікробіом.

18.05.2023



Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2023p. 
На головну сторінку