№1120 від 25.05.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Лікарі назвали низку продуктів, які не можна вживати разом із чаєм. Деякі з них уповільнюють метаболізм і навіть призводять до вироблення канцерогенів. А ось їх корисні властивості різко зменшуються.
Для любителів солодкого чаю поганою новиною буде те, що цукор не тільки призводить до ожиріння, а й різко підвищує рівень глюкози в крові, змушуючи підшлункову залозу виробляти велику кількість інсуліну. Крім того, цукор призводить до метаболічного синдрому – комплексу порушень обміну речовин, при якому підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань та діабету другого типу.
Безневинний лимон теж не варто міксувати з гарячим чаєм. Сам собою фрукт, безумовно, корисний. А ось висока температура вбиває всі корисні властивості.
А ось молоко, додане до чаю, завадить засвоєнню корисних природних антиоксидантів, які містяться у чаї.
Також не варто додавати мед у гарячий напій, тому що за високої температури він перетворюється на канцероген, вплив якого на організм людини підвищує можливість виникнення злоякісних пухлин.
25.05.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 25.05.2023p. На головну сторінку |