Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1120 від 26.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Робота в Польщі для жінок: вакансії, вимоги, умови праці

Вакансії на роботу в Польщі для жінок. Вимоги до працівниць під час працевлаштування. Умови праці та проживання в Польщі.

Українкам польські компанії пропонують великий вибір вакансій для працевлаштування в різних сферах діяльності. При чому робота добре оплачується, а працевлаштування – офіційне.

Вакансії на роботу в Польщі для жінок

робота в Польщі на складі

Знайти роботу в Польщі можна за допомогою мережі Інтернет, знайомих, які вже працевлаштовані в Польщі, або ж звернутись до кадрових агентств. Найчастіше робота в Польщі для жінок є в сільському господарстві, виробництві, готельно-ресторанному бізнесі.

Найбільш популярні вакансії для працевлаштування українок:

Шукати вакантні місця можна в різних містах Польщі. Це може бути робота для жінок в Зеленій Гурі, Гданську, Вроцлаві, Познані, Кракові, Любліні, Ополе, Варшаві та інших містах.

Вимоги до працівниць під час працевлаштування

робота в Польщі для жінокРобота передбачає різні вимоги до працівниць, які будуть залежати від посади та сфери працевлаштування. Основними є: наявність необхідних документів для працевлаштування (паспорт, віза), вік (18-55 років), відсутність медичних протипоказань до праці, відсутність шкідливих звичок, відповідальність, бажання вчитись.

Можуть зустрічатись й додаткові вимоги до робітниць:

Умови праці та проживання в Польщі

Робота в Польщі 2023 без посередників може передбачати різний графік праці. Та все ж більшість вакансій передбачають 6-денний робочий тиждень, з 1 вихідним днем (найчастіше це неділя) та робочим днем від 8 до 12 годин. Деякі роботодавці можуть пропонувати працю в вихідний день або понаднормово. Така робота буде оплачуватись по підвищеному тарифу.

Що стосується проживання, то досить часто роботодавці пропонують працівникам житло. Зазвичай воно є оплачуваним, але набагато дешевше, ніж самостійна оренда квартири. Зазвичай житло – це кімната в хостелі або гуртожитку, де разом проживають 2-4 жінок. Є все необхідне для проживання – кухня, ванна чи душ, доступ до Інтернету. В деяких випадках, роботодавці надають безкоштовне житло (наприклад для доглядальниці, аби вона проживала разом з наймачем).

Робота в Польщі для жінок також може передбачати надання роботодавцем харчування (гарячого обіду або повноцінного 3-разового харчування). Зазвичай харчування передбачається для працівниць м’ясокомбінатів, де складні умови праці, доглядальниць або нянь, робітників ресторанів чи кафе. На виробництві працівників зазвичай забезпечують робочим одягом та взуттям.

26.05.2023



Рівне-Ракурс №10 від 26.05.2023p. 
На головну сторінку