Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1122 від 08.06.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Тарас Сень: «За мир в Україні моляться навіть у Східній Африці»

Тарас Сень: «За мир в Україні моляться навіть у Східній Африці»

Продовжує свою плідну місіонерську та благодійну роботу церква «Христос є відповідь». Днями її очільник Тарас Сень повернувся з поїздки по Східній Африці. Автор зустрівся з ним і попросив більш детально розповісти про свою роботу.

- Моя нинішня поїздка була досить довгою і насиченою. Майже два тижні був у Ефіопії. В цій країні ми працюємо вже третій рік і змогли багато чого досягти. В столиці цієї країни, місті Адіс-Абеба, працює наша місіонерська школа. Два дні викладав в ній. Відкрили сім церков, в тому числі дві церкви у регіоні Омо, де мешкає багато мусульман і раніше там були доволі жорсткі гоніння на християн. В регіоні Джинка не так багато мусульман. Там більше живуть чаклуни. Найпоширеніша релігія називається Таот Амліко, що на амхарській мові означає «поклоніння чаклунству». Ми в іншому мусульманському місті Халаба відкрили церкву. Там, де багато мусульман і вони досить агресивні - спалювали церкви та ін. Але ми все одно працюємо і бачимо плідні результати нашої місіонерської діяльності в цій африканській країні. До речі, ми навіть газету видаємо в Ефіопії на амхарській та оромській мовах, це основні мови в Ефіопії, а в столиці працює наша невеличка медіа-команда.

Звісно ж, головною подією моєї поїздки до Ефіопії став крусейд в місті Шоне. Хочу сказати, що це порівняно невелике місто, але на четвертий день крусейда до нас прийшло близько 120 тисяч людей. В Африці знають про війну в Україні і ми спільно молились за мир в нашій державі. Взагалі, приймали нас дуже позитивно і не тільки церковні діячі Ефіопії, а й влада. Звісно, ми вже традиційно проводимо численні благодійні акції. Це й очні клініки, допомога лікарням, відвідали і допомогли ув’язненим у місцевій тюрмі. Взяв участь у пасторській конференції. Я також провів сімейну конференцію. За це найбільше дякували ефіопи, бо у них такі теми рідко піднімають.

Також була невеличка поїздка до сусідньої Танзанії. Країна гарна і за африканськими стандартами доволі заможна. Хоча, звісно, певні проблеми є і в Танзанії. Випустили листівки на місцевій мові суахілі. Провів пасторську конференцію, де підняв питання важливості сім’ї та виховання дітей. Ці теми особливо актуальні для африканських християн, оскільки культура сімейних стосунків в них не завжди відповідає християнським цінностям. Але ми працюємо над тим, щоб пояснити – наскільки міцна сім’я важлива для християнина.

Що стосується планів, то готую поїздку до Західної Африки – Нігерію. Країна велика і складна. Є багато гонінь на християн, але потрібно працювати і там. У планах поїздка до Латинської Америки. Думаю, що нам вдасться відкрити очну клініку у Венесуелі і розпочати роботу в цьому, доволі складному, регіоні. Тим більше, що досвід є, адже не так давно відвідав країни Центральної Америки. Так що роботи багато.

08.06.2023Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 08.06.2023p. 
На головну сторінку