№1123 від 16.06.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Абрикоси зміцнюють стінки судин, надають загальнозміцнювальну дію, а також є антиоксидантом, проте деякі ці корисні фрукти є вкрай небажаними. Кому краще від них відмовитись, розповіли лікарі-терапевти.
Фахівці додали, що про якість абрикосів говорить їхній зовнішній вигляд. Так, у хорошого фрукта шкірка повинна мати рівний колір, проте допустимі червоні або жовті ділянки. Плід має бути пружним.
Лікарі звернули увагу на те, що в косметології та кулінарії широко використовуються абрикосові кісточки. При цьому ядра можуть мати гіркуватий смак, який надає амигдалін – джерело синильної кислоти – органічна отрута. За словами терапевта, при попаданні в організм у великій кількості він викликає отруєння.
Кісточки можна їсти, але не більше трьох за раз. Вони також містять багато корисних речовин і мають протизапальну та протипухлинну дію. Не слід вживати кісточки при загостренні захворювань шлунково-кишкового тракту, дітям та вагітним.
16.06.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 16.06.2023p. На головну сторінку |