Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1127 від 13.07.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Пожежники Рівненщини розпочали тижневе навчання у Польщі

Пожежники Рівненщини розпочали тижневе навчання у Польщі

У професійному навчальному центрі Вармінсько-Мазурського воєводства, що у Польщі, проходять навчання добровільні пожежники Рівненщини. Це 10 представників територіальних громад, які вдосконалюють свої вміння.

Така ініціатива стала можливою завдяки проєкту «Навчаємо українських пожежників – бережемо українські життя», який фінансується з коштів ініціативи східної Європи CEI_Secretariat.

«Бюджет проєкту становить понад 20 тисяч євро. Навчання стало можливе завдяки співпраці Рівненщини з Вармією та Мазурами і триватиме цілий тиждень. Воно складається з теоретичних та практичних блоків. З нагоди початку реалізації проєкту з вітальним словом виступив маршалок Вармінсько-Мазурського воєводства Густав Марек Бжезін та голова державної пожежної служби РП генерал Анджей Бартковяк. Серед учасників навчання – представники Привільненської, Боремельської, Шпанівської, Олександрійської, Білокриницької та Гощанської громад», – розповіла начальниця управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Рівненської ОДА Ольга Ютовець.

Нагадаємо, що польські добровільні пожежні команди мають давні традиції: багато з них були засновані понад сто років тому, на початку ХХ століття, і відтоді безперервно продовжують свою діяльність. Як наслідок, у Польщі навіть у найменших селах є місцеві підрозділи Державної пожежної охорони.

13.07.2023



Рівне-Ракурс №10 від 13.07.2023p. 
На головну сторінку