Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1127 від 13.07.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Тарас Сень: «Ми робимо відпочинок у Карпатах не тільки приємним, а й корисним…»

Тарас Сень: «Ми робимо відпочинок у Карпатах не тільки приємним, а й корисним…»

Добрі справи бувають дуже різними, але підхід до них пастора церкви «Христос є відповідь» Тараса Сеня справді вражає. Щоразу, коли автору доводиться спілкуватись з Тарасом, переконуюсь – немає меж його ентузіазму.

Так, минулого тижня Тарас Сень повернувся з поїздки до Карпат, куди він возив відпочивати велику групу рівнян. Як в наш нелегкий час йому це вдалось, автор і попросив розповісти Тараса Сеня.

- Як давно Ви організовуєте поїздки в Карпати? І як все починалось?

- Вже більше шести років. А розпочалось все випадково. В мене велика родина, шість дітей, і я вирішив відпочити у Межигір’ї. Знайомий пастор запропонував безкоштовно погостювати. Однак, перед самою поїздкою познайомився з родиною вимушених переселенців з Донбасу, яка переживала дуже скрутні часи. Я їм запропонував безкоштовно відпочити в Карпатах в будинку, який запропонували мені, а сам зняв житло поряд. Як тільки я оселився в будинку, мені прийшла думка організовувати колективні поїздки в Карпати, щоб якомога більше людей, у яких немає можливості самотужки оплатити такий відпочинок, змогли поїхати в гори. Технічно такі поїздки ми організовуємо доволі просто – винаймаємо зі знижкою автобус, купуємо продукти харчування, орендуємо кілька будинків, теж, до речі, зі знижкою, і організовуємо культурну програму.

- Багато було вже таких поїздок і скільки людей ними скористались?

- Зазвичай, ми організовуємо по п’ять-шість поїздок на рік. Нинішня була в 2023 році вже третя. Усього ж ми провели 32 тури в Карпати і я, до того ж, провів ще п’ять місіонерських конференцій у горах. Що стосується кількості людей, то в одній поїздці у нас збирається в середньому по шістдесят чоловік.

- Хто ці люди?

- З нами їздять зовсім різні люди. Багато переселенців, є люди, які жодного відношення до нашої церкви не мають і таких, до речі, більшість. В нинішній поїздці в нашій групі був поранений військовослужбовець , що підірвався на міні і проходить реабілітацію. Ми всією групою подякували цій мужній людині за його бойову роботу.

- Розкажіть, як проходять самі поїздки?

- Я хочу, щоб вони менше за все нагадували нудні лекції. Зазвичай, частину дня у нас проходить загальний захід. Ми обговорюємо різні теми, показуємо наукові фільми, я розповідаю про країни, де побував. Решта – екскурсії та відпочинок. Кожен з п’яти днів подорожі в нас присвячений поїздці в одну з частин наших мальовничих Карпат. Це і Буковель, і Говерла, скеля Довбуша, саме Яремче і ще багато інших місць. Хочу сказати, що це дуже цікаво, оскільки приблизно третина людей, яка їде з нами в Карпати, до цього ніколи там не бували. Ну і, звісно, відпочинок. Граємо у футбол, перетягуємо канат, граємо в інші ігри на свіжому повітрі. Звісно ж, організуємо пікнік. Також у нас постійно проходять вікторини, де переможці отримують бали. Є недільна школа для діточок. Всі діти отримують бали які вони міняють на призи. Також ми проводимо благодійний ярмарок. Так що поїздки проходять весело і корисно.

- А коли Ви плануєте проводити наступну екскурсію в Карпати?

- В планах провести четверту поїздку в нинішньому році у серпні.

13.07.2023Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 13.07.2023p. 
На головну сторінку