Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1128 від 20.07.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Липу збирайте та засушуйте лише так: чай виходить ароматним та смачним

Липу збирайте та засушуйте лише так: чай виходить ароматним та смачним

Липовий чай – корисний напій. Заготовити сировину для його приготування можна самостійно. Ми розповімо, як правильно збирати та сушити квітки липи, щоб зберегти користь і отримати смачний чай.

Головна вимога до дерева, з якого збирається сировина, – місце розташування подалі від автомагістралей та інших джерел забруднень.

За липовими квітками слід вирушати тільки в суху погоду.

Зріжте ножицями квітки, які розкрилися, – на них не повинно бути паразитів. Можна промити сировину водою, якщо сумніваєтеся, що вона чиста.

На паперових рушниках рівномірно тонким шаром розкладіть квітки, залиште під навісом або в провітрюваному приміщенні.

Перемішуйте їх щодня. Приблизно через 3 дні липові квітки для чаю будуть готові.

20.07.2023



Рівне-Ракурс №10 від 20.07.2023p. 
На головну сторінку