Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1135 від 08.09.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як простий папір допоможе вашим закруткам?

Як простий папір допоможе вашим закруткам?

Іноді домашні заготовки зроблені за всіма правилами, але, все-таки, стають непридатними через те, що іржавіє кришка.

Якщо підвал або льох досить сирий, через що кришки на домашніх консервах просто іржавіють. На жаль, такі заготовки доводиться викидати, оскільки вживати їх у їжу стає небезпечно. Однак є простий спосіб, який допоможе врятувати овочі від зовнішнього повітря, а отже, і від окислення.

Для цього потрібно просто накрити кришки зовні аркушем паперу, який закріпити на шийці банки канцелярською гумкою. Річ у тім, що папір вбирає в себе зовнішню вологу, не даючи їй дістатися до кришок. Для цього достатньо звичайного аркуша звичайної газети.

Але цей спосіб можна використовувати ширше – якщо використовувати аркуш білого паперу або зошитовий аркуш, то на ньому можна ще й написати цінну інформацію – назву, рік консервації і навіть коротко записати рецепт, що допоможе в майбутньому розсортувати свої заготовки та відокремити старіші від свіжих, що, безсумнівно, допоможе їх правильно зберігати. Якщо ж папір буде вощеним, то він ще краще захистить від вологи кришки, але водночас, щоправда, на ньому не можна буде нічого написати.

08.09.2023



Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2023p. 
На головну сторінку