Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1147 від 01.12.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Фахівців, які працюють із ветеранами, вчили попереджувати конфлікти

Фахівці, які працюють з ветеранами, навчалися соціально-психологічній комунікації, а також методів, які допоможуть попередити конфлікти. Мова йде про працівників управління у справах ветеранів Департаменту соціальної політики Рівненської ОДА, а також новостворених відділів у справах ветеранів райдержадміністрацій та міських рад.

«Навчання для 30 фахівців заплановано таким чином, аби на першому етапі соціалізації, а це повернення додому ветеранів і їх працевлаштування, працівники змогли правильно і коректно надати консультації. Перші й найнеобхідніші послуги – це забезпечення необхідними пільгами, психологічне розвантаження та пошук роботи. Все це необхідно правильно прокомунікувати», – сказала начальниця управління у справах ветеранів Департаменту соціальної політики облдержадміністрації Марина Корольова.

Фахівців знайомили з новими методами спілкування, вчили способам підтримки ветеранів та шляхам соціалізації. Окрім того, працівники ознайомилися із послугами обласного центру зайнятості та можливостями перекваліфікації та перелік професій їх регіонального центру професійно-технічної освіти.

В межах навчання, слухачі також ознайомилися із реабілітаційною послугою, яку пропонують ветеранам на Рівненщині. Так, зокрема в обласному центрі професійної реабілітації інвалідів фахівці оглянули обладнання, адаптаційні засоби та тренажери.

01.12.2023



Рівне-Ракурс №10 від 01.12.2023p. 
На головну сторінку