№1151 від 29.12.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
На 5 коржів діаметром 18 см: білки – 210 г; цукор – 210 г; мигдальне борошно – 180 г; крохмаль кукурудзяний – 20 г; какао – 1 ст. л.; кориця – 1 ч. л.; мигдальні пластівці – 200 г.
Випікати коржі при температурі 170°С режим верх-низ близько 25 хвилин. Готові коржі акуратно відокремити лопаткою від пергаменту і залишити охолоджувати.
Крем:
молоко – 400 мл;
міцна кава – 100 мл (або 500 мл молока + 3ст.л. розчинної кави);
крохмаль кукурудзяний – 50г;
цукор – 100г;
жовтки – 5 шт.;
масло вершкове –250 г.
До жовтків додаємо крохмаль, цукор, 100мл молока від загальної маси, розмішати до однорідного стану.
Молоко з кавою нагріваємо майже до кипіння, тоненькою цівкою вливаємо жовткову суміш і постійно помішуючи варимо крем до загустіння. Знімаємо з вогню, накриваємо плівкою в контакт і залишаємо охолоджуватися до кімнатної температури. Збиваємо масло до пухкої маси і в три прийоми вводимо наш крем. Ці маси мають бути однакової температури, щоб не розшарувалися.
Перемазуємо коржі кремом, даємо йому охолодитися не менше 5 годин, тоді прикрашаємо мигдальними пластівцями.
29.12.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2023p. На головну сторінку |