№1152 від 12.01.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
темний шоколад (54 %) – 70 г;
молоко – 60 г;
желатин 220 bloom – 5 г;
вода – 30 г;
вершки 33 % – 150 г.
Другий шар:
молочний шоколад – 70 г;
молоко – 60 г;
желатин 220 bloom – 6 г;
вода – 36 г;
вершки 33 % – 150 г.
Третій шар:
білий шоколад – 70 г;
молоко – 60 г;
желатин 220 bloom – 7 г;
вода – 42 г;
вершки 33 % – 150 г.
Молоко нагріти до кипіння. Залити темний шоколад. Залишити на кілька хвилин і розмішати. Желатин залити водою. Дати йому пару хвилин набрякнути. Підігріти в мікрохвильовій печі 10 секунд, щоб він розплавився. Додати розтоплений желатин до шоколаду та змішати. Масі потрібно трохи охолонути. Тим часом збиваємо холодні вершки на мінімальній швидкості міксера у глибокій чаші до м’яких піків. Коли вершки стали трохи щільними, більше не треба збивати. Додати пару ложок вершків до шоколаду. Перемішати і повернути масу до вершків, що залишилися. Акуратно вимішати до однорідного стану.
Взяти склянки. Залити перший шар на дно стаканчиків та прибрати в холодильник.
Поки перший шар схоплюється в холодильнику, готуємо другий шар із молочним шоколадом. Робимо все те саме, збільшивши кількість желатину за рецептом.
Розливаємо другий шар по склянках. Ставимо в холодильник, щоб мус схопився. Тим часом готуємо третій шар із білим шоколадом. Заливаємо третій шар і знову в холодильник на пару годин до повної стабілізації. Все готове, можна подавати!
12.01.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 12.01.2024p. На головну сторінку |