№1153 від 19.01.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Майонез – новорічний соус, який перебуває під забороною у багатьох дієтологів і прихильників здорового харчування. Адже він містить жир, калорії та такі інгредієнти, як цукор, оцет і гірчиця. Зайве споживання майонезу може значно збільшити калорійність страв, особливо якщо салати «купаються» в ньому. Однак, існують і позитивні сторони цього продукту.
Однак, найважливішим критерієм при виборі майонезу є його склад. Важливо уникати продуктів з надлишком консервантів, стабілізаторів або емульгаторів. В ідеалі, можна приготувати домашній майонез, щоб бути впевненим у його якості.
Корисні жири є невіддільною частиною повноцінного харчування, тому вони не повинні бути виключені з раціону. Рекомендується споживати до 30 відсотків денної калорійності у вигляді жирів. Для приготування салатів краще використовувати майонез із нерафінованої олії, а для гарячих страв – із рафінованої.
Також дієтологи вирішили розібратися зі звинуваченнями на адресу майонезу, пов’язаними з його вмістом холестерину. Насправді, основа майонезу – рослинні олії, які не містять холестерину. Єдине джерело холестерину в майонезі можна знайти в яєчному жовтку, але кількість його мала.
19.01.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 19.01.2024p. На головну сторінку |