№1154 від 25.01.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
– буряк – 600 г; – сіль – за смаком; – мелений чорний перець – за смаком; – петрушка – кілька гілочок; – оливкова олія – 1-1.5 ст.л. (для запікання). Маринад: – оливкова олія – 2 ст.л.; – часник – 2-3 зубчики; – мед або кленовий сироп – 1 ч.л. (25г);
Буряк почистити і нарізати шматочкам. Викласти на деко, застелене пекарським папером. Змастити оливковою олією і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько пів години.
Потім перевернути шматочки та запікати ще 20 хвилин.
Для маринаду з’єднайте в піалі: дрібно рубаний часник, мед, оливкову олію та оцет.
Запечені буряки викласти в глибоку тарілку, посипати дрібно рубаною петрушкою і влити маринад. Як слід перемішати. За смаком додати сіль та чорний мелений перець.
Буряк буде готовий до подачі буквально через 30 хвилин. Також можна вкрити тарілку з буряком харчовою плівкою та прибрати в холодильник на добу і навіть більше. Для подачі можна присипати зернами гранату.
25.01.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 25.01.2024p. На головну сторінку |