№1172 від 30.05.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Якщо повністю перестати додавати сіль у їжу, це може негативно позначитися на здоров’ї. Про це повідомили дієтологи.
За участі хлору підтримується достатній рівень соляної кислоти. За відсутності або значної нестачі солі в раціоні порушується робота шлунково-кишкового тракту, оскільки соляна кислота бере участь у роботі травної системи, а особливо важлива в переробці білка, який надходить, сказали дієтологи.
За їх словами, 10 грамів на день – добова норма споживання солі. Гіпертонікам кількість продукту краще зменшувати, щоб не було проблем із тиском. Як додали медики, не варто вживати сіль після 16 вечора, щоб рідина не затримувалася в організмі.
Лімфодренажна система у вечірній час досить лінива, і затримка рідини може позначитися не тільки на зовнішньому вигляді людини, наприклад у вигляді набряклості на очах. У тих, хто має діагноз «гіпертонічна хвороба», ввечері, вночі та під ранок може суттєво підвищуватися тиск, тому сіль треба контролювати в раціоні, підсумували лікарі.
30.05.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 30.05.2024p. На головну сторінку |