Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1175 від 24.06.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Рівне та Панков (Берлін) розпочинають реалізацію масштабної культурної співпраці

Рівне та Панков (Берлін) розпочинають реалізацію масштабної культурної співпраці

Секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян, в рамках візиту до міста Берлін, провів зустріч зі своєю колегою – мером Панкова пані Корделією Кох.

У рамках партнерської співпраці сторони досягли згоди щодо масштабного культурного обміну між двома муніципалітетами. Зокрема, щодо візиту творчих колективів Рівного до Німеччини.

«Це важливе для нас партнерство, адже Панков (Берлін) став за останній рік одним з найактивніших наших друзів за межами України. Завдяки нашим партнерам Рівне отримало вкрай важливу допомогу. Зокрема, лікарні, школи, комунальні підприємства міста отримали комунальну техніку, автотранспорт, електричне і медичне обладнання, інструменти, генератори, засоби гігієни, продукти, шкільні та медичні меблі. Загалом, станом на сьогодні загальна сума допомоги з міста Панков (Берлін) становить майже 284 тисячі євро. Це надзвичайно важлива і велика допомога для нашої територіальної громади. Тепер ми розпочинаємо масштабний культурний обмін з нашими німецькими партнерами», – зауважив виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

Віктор Шакирзян подякував пані Корделії Кох, муніципалітету й мешканцям Панкова (Берлін) за допомогу, яку вони весь цей час надають Рівному. Адже цього року Панков знову висловив готовність прийняти на літній відпочинок три групи дітей загиблих захисників України. Також, в рамках візиту сторони дійшли згоди про перші заходи в рамках культурного обміну. Зокрема, учасники рівненських музичних колективів відвідають Берлін і дадуть там низку концертів.

24.06.2024За повідомленням пресслужби



Рівне-Ракурс №10 від 24.06.2024p. 
На головну сторінку