Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1179 від 19.07.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як очистити м’ясо та рибу від небезпечних антибіотиків?

Як очистити м’ясо та рибу від небезпечних антибіотиків?

Антибіотики, що потрапляють до м’яса птиці, можуть викликати небажані побічні ефекти у людей. Це може включати алергічні реакції, розлад шлунка та інші проблеми з травленням.

Антибіотики можуть знищувати корисні бактерії в кишківнику людини, що може призвести до дисбалансу мікрофлори та проблем із травленням.

Поради для підготовки безпечного м’яса

Щоб мінімізувати ризик потрапляння антибіотиків в організм, дотримуйтесь наступних порад при приготуванні м’яса.

Попередньо замочіть м’ясо, птицю чи рибу у воді. Щоб «витягнути» небезпечні з’єднання з продукту, замочіть його у звичайній або мінеральній воді протягом години. Ви також можете додати трохи солі чи лимонного соку у воду.

Готуйте на вторинному бульйоні. Перший бульйон, при варінні м’яса або птиці, риби, може містити багато чужорідних речовин. Після закипання проваріть м’ясо не більше 10-15 хвилин, злийте бульйон, потім додайте чисту воду і готуйте вже як завжди.

Заберіть плівки, шкіру та жир з тушки. Ці частини м’яса містять найбільше шкідливих речовин, тому їх використання може становити небезпеку здоров’ю людини.

19.07.2024



Рівне-Ракурс №10 від 19.07.2024p. 
На головну сторінку