Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1179 від 19.07.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Прості лайфхаки домашнього педикюру

Прості лайфхаки домашнього педикюру

Кожен день

Очищення шкіри стоп Це банальна до страшного думка: ноги потрібно мити. Але й тут краще не пускати справу на самоплив та не використовувати господарське мило.

Ноги ми намилюємо окремо – так-так, їм не вистачає гелю, що стікає з тіла, коли ми миємось у душі. Для очищення стоп найкраще підходить міцелярний засіб: будь-яка пінка з міцелами або навіть найдешевша баночка для зняття макіяжу, яку потрібно буде змити гелем для душу.

Живлення та зволоження

Ще одна штука, яка має вписатися у вашу щоденну рутину, – це крем для ніг. Не варто використовувати один засіб для рук, ніг та тіла – зазвичай, у ньому не вистачить активних компонентів, щоб пробитися через щільну шкіру стоп. Вибираємо спеціалізований продукт з урахуванням особливих потреб.

Щотижня

Скрабування

Це м’який варіант ексфоліації лусочок, який можна сміливо застосовувати раз на 7-10 днів. Краще вибирати професійні скраби з безпечними делікатними частинками.

Скраб потрібно використовувати після миття ніг та обов’язково наносити після нього догляд.

Підпилювання

З цим способом видалення зайвих лусочок багато нюансів, насправді.

Не можна пиляти п’яти пемзою, інакше буде треш вже через 2-3 дні.

Прибирати шкіру, що стирчить, можна тільки пилками (типу терок або навіть звичайними манікюрними), проходячи ними по малюнку шкіри (у жодному разі не в різні боки!) І тільки на суху (є один виняток, ми про нього трохи нижче поговоримо).

Використовувати такий спосіб обробки не варто частіше одного разу на тиждень, інакше є ризик перепиляти до живої шкіри та спровокувати такий гіперкератоз, що буде складно ходити.

Кожен місяць

Раз на 4 тижні практично всім видам стоп потрібна ексфоліація нарослого. Її ми можемо робити у майстра (апаратним, препаратним чи комбінованим способом), а можемо і в домашніх умовах.

Якщо ви хочете робити педикюр вдома, пропонуємо придивитися до препаратів-розм’якшувачів натоптишів.

Такі розм’якшувачі можуть бути на кислотній або лужній основі. Наносите їх прицільно на проблемні ділянки, витримуйте строго за інструкцією (якщо перетримати, може статися опік) і акуратно спилюйте розм’якшену шкіру пилкою або теркою для педикюру (ось це єдиний випадок, коли ми можемо обробляти вологу шкіру).

Після процедури ретельно змийте засіб і нанесіть крем, щоб агресивний агент не пересушив шкіру.

19.07.2024



Рівне-Ракурс №10 від 19.07.2024p. 
На головну сторінку