Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1184 від 22.08.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Перший Центр ветеранського розвитку з’явився на Рівненщині

Перший Центр ветеранського розвитку з’явився на Рівненщині

При Національному університеті водного господарства та природокористування запрацював Центр ветеранського розвитку.

Участь у його відкритті взяли заступник міністра у справах ветеранів України Максим Кушнір та начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Серед основних завдань закладу – підготовка фахівців соціального супроводу ветеранів. Вчитися зможуть як колишні військовослужбовці, так і члени їхніх родин, а також усі охочі. Крім того, там надаватимуть соціально-психологічну та правову допомогу захисникам.

«Центр ветеранського розвитку – це частина Національної стратегії створення безбар’єрного простору, реалізація якої відбувається з ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Зрозуміти потреби людей, які повернулися з війни, можна лише тісно комунікуючи з ними. Тому центр на Рівненщині не останній», – зазначив Олександр Коваль.

Під час заходу заступник міністра у справах ветеранів Максим Кушнір вручив присутнім ветеранам подяки.

Урядовцю представили досвід впровадження ветеранської політики на Рівненщині, зокрема розповіли про розвиток проєкту xWarriors Academy, що діє на базі обласного госпіталю ветеранів. Там, військові, які проходять реабілітацію, отримують знання у сфері ІТ.

Насамкінець учасники підписали меморандум про співпрацю між Національним університетом водного господарства і природокористування, Рівненською ОДА та Міністерством у справах ветеранів.

22.08.2024



Рівне-Ракурс №10 від 22.08.2024p. 
На головну сторінку