Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №303 від 01.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#А чому б і ні?

Лідер гурту “Есхате х’Ора” Олег

До Христа через хеві-метал

Рокова християнська течія на Рівненщині

На сцені літньої естради в парку Шевченка у Рівному пройшов християнський концерт за участю рівненського гурту “Теплий дощ”. У розпалі концерту в місті пролився дощ…

[материнские плат?]

Під важкі акорди гітар молодь славила Христа. Окремі громадяни дивувалися, як можна було сумістити несумісне. Адже, парадокс - протестанти то роздають населенню брошурки про шкідливий вплив тяжкої музики на свідомість молоді, то самі ж поширюють цю музичну течію… Чи нормально сумістити хеві-метал із молитвою до Бога?..

- У країнах Європи та в США майже кожен співак чи музичний гурт виконує хоча б одну пісню на християнську тематику в стилі “рок” чи “поп”, - говорить музикант гурту “Теплий дощ” Михайло БАБАК. - У нас в області та країні до поєднання рокової музики і віросповідання - ставлення неоднозначне. Наприклад, нам важко “пробити” свою пісню на радіостанцію, бо чуємо у відповідь: “Не той формат”. З організацією концертів теж важко. Але через років п’ять, гадаю, в області ситуація зміниться. Християнський рок сприйматимуть як нормальне явище. Тим паче, протестантський рух серед молоді на Рівненщині набирає обертів.

В області сьогодні діють близько десяти протестантських християнських рок-гуртів. Серед них вже популярні - “Теплий дощ”, “Снігопад”, “Крик душі”, “Есхате х’Ора”. Вони під панк-рок, хеві-метал славлять Бога.

Священик УПЦ КП Борис ОПЛАКАНЕЦЬ зазначив: “Стиль музики та поведінки не відповідає християнській етиці, це однозначно. Хоча бачу тут позитивні моменти - вона навертає несвідомих християн до Бога”.

Лідер гурту “Есхате х’Ора” пан Олег пообіцяв, що до кінця цього року рівняни та жителі області зможуть побачити і відірватися по повній на християнських рок-концертах.

01.08.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 01.08.2007p. 
На головну сторінку