Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1186 від 05.09.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Болгарська лютениця

Болгарська лютениця

1 кг болгарського перцю; 1 кг баклажанів; 1,5 кг помідорів; 300 г моркви; 7-8 зубчиків часнику; 3 ст.л. цукру; 2 ст.л. оцту 9% (для консервації); 1 ч.л. паприки; 0,5 ч.л. меленого чорного перцю; 50 мл олії + 3 ст.л. для смаження моркви; 1 ст.л. солі; пучок петрушки.

Овочі запікати 30-40 хвилин при 180°С. Після кладемо в пакет, щільно зав’язуємо і залишаємо на 15-20 хвилин, потім легко очищаємо і прибираємо все непотрібне, дрібно нарізаємо.

Моркву натираємо на тертці, смажимо на середньому вогні 10-15 хвилин. Помідори пропускаємо через м’ясорубку, потім ставимо на вогонь і варимо 20 хвилин на середньому вогні, до них додаємо моркву, запечені овочі, часник і ще томимо на середньому вогні 30 хвилин. Після цього додаємо спеції та приправи. Якщо будете закривати банки, то додаємо оцет і викладаємо в стерилізовані банки, якщо планується вживати відразу, то не потрібно додавати оцет, просто викладаємо у ємність і ставимо в холодильник.

05.09.2024



Рівне-Ракурс №10 від 05.09.2024p. 
На головну сторінку