№1190 від 04.10.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Лимонний сік – один із найпопулярніших інгредієнтів у кулінарії, якому притаманний яскравий смак та безліч корисних властивостей.
До вашої уваги – метод, яким користуються професійні бармени. Він дозволить вам витягти максимум соку з кожного лимона та використовувати його для приготування різноманітних страв.
Як видавити сік з лимона?
Почати варто із підготовки всього необхідного. Потрібен сам цитрус, а ще сотейник і вода.
Наповніть посуд настільки, щоб води було достатньо, щоб покрити лимон і відправте його на плиту.
Увімкнувши вогонь середньої потужності, дочекайтеся, поки вода не досягне температури, що дорівнює 50 градусам – про це вам підкажуть бульбашки, що «зароджуються» на дні ємності.
Коли вода нагріється до потрібної температури, обережно помістіть лимон у каструлю. Засічіть час – лимон повинен знаходитися в гарячій воді рівно 2 хвилини.
Після 2 хвилин у воді дістаньте фрукт і дайте йому трохи охолонути, доки він з гарячого не перетвориться на теплий, після чого покатайте його по столу, злегка натискаючи.
Потім розріжте лимон вздовж, щоб вийшли дві половини і, нарешті, видавіть той сік, заради якого все починалося.
04.10.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 04.10.2024p. На головну сторінку |