№1193 від 24.10.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Хочете, щоб ваш урожай залишався свіжим і смачним якомога довше? Тоді важливо знати про правильне зберігання овочів і фруктів.
Етилен – ворог свіжості: Плоди виділяють газ етилен, який прискорює їхнє дозрівання і старіння.
Різні плоди – різний вплив: Деякі плоди виділяють багато етилену, інші – мало. Також є плоди, чутливі до етилену, і не чутливі.
Таблиця «сусідства»
Плоди, що виділяють багато етилену: яблука, груші, абрикоси, авокадо, помідори, банани, манго.
Плоди, чутливі до етилену: всі види капусти, морква, салат, зелень, перець.
Плоди, чутливі до етилену меншою мірою: цибуля, картопля, селера, кукурудза, огірки.
Помідори, огірки, перець, будь-яка капуста, селера, персики, груші, ківі, авокадо – можуть зберігатися разом. Яблука, банани, абрикоси, чорниці, черешня, вишня, ріпчаста цибуля, картопля, морква, кукурудза – не повинні зберігатися поруч.
Додаткові поради
М’ясо, яйця, молочні продукти та гриби не слід зберігати поруч з овочами та фруктами, оскільки вони можуть увібрати їхній запах.
Гриби не слід зберігати поруч з овочами, фруктами та іншими продуктами через сильний запах.
24.10.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 24.10.2024p. На головну сторінку |