№1205 від 16.01.2025p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Дієтологи пояснили, як правильно їсти імбир. За їх словами, маринований продукт зазвичай подають до суші та ролів, а також використовують у маринадах для м’яса та овочів.
Однак експерти застерігають, що свіжозрізаний корінь імбиру не варто піддавати тривалій термічній обробці. Наприклад, не варто замочувати його в чаї довше, ніж на три хвилини.
Коли справа стосується меленого імбиру, його необхідно додавати до страв у різний час, щоб зберегти всі корисні властивості:
у печиво і пряники спецію слід вводити в самому кінці замішування тіста;
у гарячі напої додавати наприкінці варіння або вже після вимкнення вогню;
у тушковане м’ясо ідеально додати за кілька хвилин до закінчення приготування.
Крім цього, важливо дотримуватися помірності у вживанні імбиру.
На день можна використовувати не більше ніж 4-5 г свіжого продукту і не більше ніж 1-3 г меленого, підсумували нутриціологи.
16.01.2025 |
Рівне-Ракурс №1205 від 16.01.2025p. На головну сторінку |