Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1225 від 26.06.2025p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#піч для хлібопекарного виробництва

Ключові етапи встановлення печі в хлібопекарні та їх особливості

Неймовірно важливою для функціонування пекарні є справна техніка, зокрема піч, від ефективності роботи якої залежать смакові властивості продукції, швидкість її приготування та поточні витрати. Власникам бізнесу належить відповідально підійти до пошуку відповідної моделі, а також приділити увагу правильному монтажу. Знайти піч для хлібопекарного виробництва з оптимальними параметрами можна в каталозі Porlanmaz, а ось до її встановлення доведеться підготуватися. Навіть у випадку, коли усі процеси контролюють спеціалісти, надані продавцем, вам треба орієнтуватися в послідовності дій та провести попередню інспекцію приміщення. 

Етапи монтажу

Перед придбанням та доставкою хлібопекарної печі треба організувати ретельний огляд приміщення. Є кілька основних вимог, які мають бути виконані – наявність припливно-витяжної вентиляційної системи, приведення кімнати у відповідність до стандартів безпеки та санітарії, наявність міцної та рівної підлоги, достатній простір для відчинення дверцят та виконання ремонту за потреби. 

AD_4nXc3aIEP7yXF0PsHQAxIZ8X63knmMxBewPlcUMGBNbep9US4KoR_Pf_fQ714iKBoxyX4v0g8TqYXCS9xUdIJu4pg5Gpibbl1aeV4dksKQJ9kR68YM-koh5u3Y1ybQSZxDUPFqZHdEHH1txFzcNsF2U0?key=DHZKnexyjX3IN-t1SoZ0Zw

Лише після того, як ці моменти будуть опрацьовані, можна здійснювати перевезення та розпочинати монтаж у наступній послідовності:

  1. Розпакування – ретельно вивчіть стан усіх комплектуючих, перевірте, щоб не було деформацій, а усі елементи, що передбачені в комплекті, були в наборі. 
  2. Розміщення в попередньо обраному місці відповідно до плану. Поверхні по горизонталі не повинні бути зміщеними – для перевірки використовується рівень. 
  3. Підключення до трифазної чи однофазної електромережі та вентиляційної системи. Залежно від різновиду хлібопекарної печі може знадобитися приєднання до мережі водо- чи газопостачання. 
  4. Пробний запуск після підтвердження герметичності з'єднань. Після цього виконується калібрування датчиків, коригування налаштувань вентиляторів чи парогенератора. 
  5. Виготовлення тестової партії виробів та внесення змін у параметри роботи приладу. 

AD_4nXdTxgXbGl35DiSidZhlm__Vqo_UNJjfYVKykx2AjvcgxTAle8F0jdg0OhECJJydhPtdGJlhcnKP2Ay1DSfzK3ztze-JeQWQwDb1ZXd2-p-1TnMbGbEsjlsnTokJ8Oooy5kiRdpuH96Q5HmQw8sx5yY?key=DHZKnexyjX3IN-t1SoZ0Zw

Додаткові моменти, які потрібно врахувати

Окрім перелічених пунктів важливо також організувати навчання працівників підприємства та потурбуватися про підготовку документальної бази. Якщо персонал буде недостатньо обізнаний в плані користування хлібопекарною піччю, тоді є ризик виготовлення хліба низької якості, зменшення продуктивності та додаткових витрат через передчасне зношення деталей. У разі співпраці безпосередньо з представником фірми-виробника є можливість отримати професійну допомогу у вирішенні цього питання. Спеціалісти проведуть інструктаж та розкажуть про всі нюанси, які мають знати співробітники пекарні. 

В плані документів у вас повинні бути підписані акти про здійснення монтажних та пусконалагоджувальних робіт, гарантія, інструкція з експлуатації, чеки або квитанції. Їх наявність в майбутньому значно спростить взаємодію із сервісним центром та демонтаж і повторне встановлення у разі зміни локації підприємства.

26.06.2025



Рівне-Ракурс №1225 від 26.06.2025p. 
На головну сторінку