Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №307 від 30.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Регбі

РК “Рівне” не гратиме у чемпіонаті першої ліги

РК “Рівне” не гратиме у чемпіонаті першої ліги

Але рівняни продовжать виступи на турнірах молодіжного рівня

Минулого тижня наші регбісти взяли участь у Третіх літніх спортивних іграх України з регбі-7, що проходили у Хмельницькому.

На жаль, підсумковим результатом гри підопічних Ігора Родзяка стало лише шосте місце.

- Ігоре Борисовичу, як оцінюєте виступ команди?

- Вважаю, шосте місце на спартакіаді - це мінімально можливий наш результат. Головна причина непотрапляння у трійку - травми лідерів. Ще у першій грі попереднього групового раунду ми втратили двох регбістів. Крім того, наш Віталій Бондарчук у складі національної збірної поїхав на молодіжний чемпіонат Європи.

У підгрупі ми перемогли збірну Тернопільської області і програли харків’янам, потрапивши до фіналу змагань (за перемогу по коловій системі боролися шість команд). На фінальній стадії ми програли усі свої матчі. Проте, не будемо робити з цього трагедії.

У підсумку перше місце посіла збірна Харківської області, друге - Хмельницької області, третє - одесити. Четверту і п’яту позиції здобули, відповідно, колективи Київської і Донецької областей.

- Чому РК “Рівне” не гратиме у чемпіонаті першої ліги з регбі-15, адже у минулому сезоні клуб посів високе третє місце?

- Цьому є кілька пояснень. По-перше, нестача коштів, по-друге, ми втратили кількох гравців. Багато регбістів клубу, вступивши до університетів таких міст, як Київ чи Одеса, зараз перебувають за межами Рівного з метою отримання вищої освіти, інші припинили виступи із сімейних причин. У зв’язку з цим ми вирішили не брати участі у чемпіонаті першої ліги. Проте, це не означає, що команда припиняє існувати. Зовсім ні. Тепер ми робитимемо ставку на молодих вихованців клубу, упродовж року виступатимемо на всеукраїнських дитячо-юнацьких змаганнях. А наступного року, залежно від продемонстрованих результатів, знову можна буде задуматися про участь команди у першій (а то й у вищій) лізі. Так, 20-23 вересня наші регбісти 1990-1991 років народження будуть боротися за вихід до фіналу у турнірі цієї вікової категорії. Щоправда, поки що не відомі клуби, які будуть нам протистояти.

30.08.2007Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 30.08.2007p. 
На головну сторінку