Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №310 від 20.09.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Турбота про людей

Соціальні послуги – населенню

Соціальні послуги – населенню

Ярмарок соціальних послуг пройшов у Рівному. Близько двадцяти неприбуткових організацій та державних установ, які працюють у соціальній сфері Рівного, продемонстрували послуги та поінформували населення про свою діяльність.

За словами заступника міського голови Світлани БОГАТИРЧУК-КРИВКО, ця акція проводиться п’ятий рік поспіль: адже дуже багато людей не знають державних установ та громадських організацій, які надають соціальні послуги.

Під час ярмарку громадяни мали нагоду отримати консультації по працевлаштуванню, догляду за дітьми, а також зробити безкоштовне УЗД-обстеження щитовидної залози, поміряти тиск. Підліткові клуби та молодіжні організації показували, як діють їхні установи. Крім того, рівняни безпосередньо отримали юридичні консультації.

“Як засвідчує здобутий за попередні роки досвід, ярмарок соціальних послуг дуже ефективний, адже вже після завершення заходу люди звертаються до організацій-учасників, - стверджує голова Рівненського центру “Соціальне партнерство” Сергій ПІНЧУК. - Кожного року проводиться анкетування установ, завдяки чому визначаються пріоритетні напрямки роботи на наступний рік. Цього разу вперше у підготовці заходу взяли участь і фінансові спонсори”.

На цьогорічному ярмарку найбільше скупчення народу було біля Рівненського обласного центру зайнятості, який пропонував молодим непрацевлаштованим людям пройти тестування на комп’ютері. “Мета такого напрямку роботи - визначити тип професій, котрі найбільше підходять за психологічними ознаками та попитом на ринку праці Рівненщини”, - пояснює головний спеціаліст обласного центру зайнятості Леся ХАРЧУК.

Крім того, в ярмарку взяли участь Рівненська обласна організація Товариства Червоного Хреста, Рівненський Регіональний Євроклуб, центр підготовки до народження, підтримки, грудного вигодовування та розвитку “Мама, тато, я”, Рівненський обласний театр ляльок та інші організації, що надають соціальні послуги населенню.

За підрахунками фахівців, консультаціями організацій-учасників ярмарку скористалися понад дві тисячі осіб.

20.09.2007Леся КУРУЦ



Рівне-Ракурс №10 від 20.09.2007p. 
На головну сторінку