Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №315 від 25.10.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Екологія

Глобальне потепління

може вплинути на роботу Рівненської АЕС

Минулого четверга на Театральній площі Рівненська організація “Екоклуб” у рамках Всеукраїнської акції “ Проблеми зміни клімату” організувала фотовиставку та провела навчальні консультації для всіх бажаючих рівнян.

Як розповіла координатор енергетичної програми “Екоклубу” Ольга ЛЯЩУК, основна ідея акції - довести людям, що зміни клімату дійсно впливають на наше повсякденне життя. Яскравий доказ цього - неймовірна літня спека останніх років, зливи, які підтоплюють низи нашої області, та шквальні буревії, котрі стільки шкоди завдали північним районам Рівненщини.

За словами пані Лящук, екологи стверджують, що зупинити зміну клімату практично неможливо, тому наразі стоїть завдання розробити спеціальну програму, яка б регулювала участь держави у вирішенні цієї проблеми. Саме тому цього ж дня активісти “Екоклубу” провели навчальний семінар - зустріч із представниками міської влади, де обговорювались можливості області в запобіганні негативним впливам екологічних забруднень.

Справа в тому, що найбільш небезпечними за глобального потепління є неполадки та збої в роботі атомних станцій. Як відомо, реактори АЕС охолоджуються водою. Її потрібно постійно підтримувати у стані найнижчої температури, а це стає просто неможливим, коли стовпчики термометрів “зашкалюють”! Ось, наприклад, улітку цього року було призупинено роботу одного з реакторів Хмельницької АЕС саме через таку проблему. І хоча неполадки за короткий час ліквідували, ніхто не дає гарантій, що наступного року вони не виникнуть знову.

У Франції цього року, до речі, повністю зупинили роботу атомки такого типу, як Рівненська АЕС, де роль охолоджувачів виконують градирні (вони теж працюють на основі води). На даний час це - одна з найгучніших тамтешніх справ. А чи готова наша атомна станція до кліматичних глобальних змін?

25.10.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 25.10.2007p. 
На головну сторінку