Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №330 від 07.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нові голови

“Свояки” за владним кермом

Сьогодні зміна очільників районів нашої області набирає все цікавіших форм - керівні посади все частіше займають представники “НУНС”. Нещодавно указом Президента призначено чотирьох нових голів райдержадміністрацій - “нашоукраїнців”.

Двом із них - Юрію Ягодці, який очолив Острозький район, та Олександру Башмату (віднині керманич Демидівського району) - простіше, адже вони до офіційного призначення на посади голів фактично й виконували відповідні обов’язки, лише з припискою “т.в.о.” (тимчасово виконуючий обов’язки).

Головою Здолбунівської райдержадміністрації став депутат облради Любомир Кінах, який обіймає таку посаду вперше. До цього часу він лише з 1992 по 1993 роки був заступником голови у цій же райдержадміністрації. За його словами, нині він закрив свою підприємницьку діяльність і починає працювати над створенням відповідного політичного мікроклімату у районі.

“До цього співпраці представників різних політичних сил у районі не було. Тому вважаю порозуміння першочерговим завданням. Це потрібно для продуктивної роботи, особливо для досягнень в соціально-економічній сфері, - коментує своє призначення обласний депутат, - потрібні не партійці, а фахівці. Адже бюджет у району надто куций. І тут важливо налагодити зв’язки з підприємцями та господарниками, а також місцевими керівниками району”.

Вперше на посаді голови і Василь Поліщук, тепер очільник Рокитнівського району. Як зазначає пан Поліщук, до призначення він був кадровим держслужбовцем в Сарненській районній держадміністрації, в тому числі обіймав там посаду заступника голови.

Дехто з обласних політиків зазначає, що це вже третя спроба пана Поліщука обійняти керівну посаду. Пікантності цій ситуації додають чутки, що ходять у політичних кулуарах Рівненщини: співбесіду щодо призначення на цю посаду в Секретаріаті Президента він пройшов, а от в уряді - ні, себто там засумнівалися у його професійних здібностях.

Василь Поліщук повністю спростовує ці чутки: “Кандидатуру на посаду голови РДА подає Віктор Матчук, як голова обласної держадміністрації, але її за законом погоджує прем’єр-міністр. Тому ніяких підстав для сумнівних розмов про мою непрофесійність не може бути”.

А от у відповідь на запитання кореспондента “РР”, чи дійсно пан Поліщук кум Віктора Матчука, він навіть поклявся, що це не так.

07.02.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 07.02.2008p. 
На головну сторінку