Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №332 від 21.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лихо

Газ мало не забрав життя

Газ мало не забрав життя

Вранці 19 лютого на пункт зв’язку Здолбунівського райвідділу МНС надійшло повідомлення від стривожених мешканців п’ятиповерхівки про вибух у будинку та сильний запах горілої пластмаси.

За сигналом тривоги на місце виклику негайно виїхала чергова варта СДПЧ-18 та були повідомлені усі екстрені служби міста. Біля будинку рятувальників зустріли налякані мешканці, які розповіли про сильний запах диму на п’ятому поверсі. Одягнувши апарати захисту органів дихання, бійці МНС швидко піднялися на вказаний поверх. Оскільки двері в квартиру, з якої йшов густий дим, були зачинені, їх довелося вибити.

У помешканні вогнеборці побачили охоплені полум’ям пральну машину та газову плиту, - отже, витікав газ. В одній із кімнат знайшли молодого чоловіка, який не міг зрозуміти, що відбувається. Не зволікаючи жодної хвилини, начальник караулу Андрій Клочко та пожежник Ростислав Степанчук підхопили під руки наляканого хлопчину та вивели із задимленої квартири на свіже повітря.

Тим часом працівники управління з експлуатації газового господарства припинили подачу газу до будинку, а вогнеборці загасили пожежу. Згодом, зі слів врятованого, 18-річного Ігоря, вдалося відновити усю картину надзвичайного випадку, який мало не закінчився трагедією…

Близько шостої години ранку старший брат Михайло ввімкнув пральну машину та запалив конфорку на газовій плиті для обігріву квартири. Згодом молодик пішов по справах… Приблизно через 25 хвилин відбувся вибух пральної машини, який погасив конфорку. Після цього, внаслідок витікання газу, стався вибух без руйнування несучих стін...

21.02.2008Інспектор центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області Дмитро МЕЛЬНИК



Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2008p. 
На головну сторінку