Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №344 від 16.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

Столичне двовладдя не заважаэ працювати

Фонд державного майна затвердив орієнтовний перелік об’єктів державної власності, які мають бути приватизовані у 2008 році. Серед них - сімнадцять об’єктів, розташованих на території Рівненської області, десять з яких будуть приватизовані разом із земельними ділянками. Про це повідомив начальник Регіонального відділення Фонду держмайна України в Рівненській області Віктор МАТВІЄНКО.

“У підготовці об’єктів до продажу активну участь братиме Державне земельне агентство. Крім того, планується здійснювати продаж на аукціонах, - заявив Віктор МАТВІЄНКО. - Ми робитимемо все можливе, щоб випадок, коли разом із державними об’єктами майже за безцінь приватизовували до семи гектарів землі, яку називали прилеглою, не повторився. Хоча це не наша вина, а прогалина у законодавстві. Ніде не передбачено, яка земельна ділянка виділена під той чи інший об’єкт нерухомості”, - пояснив чиновник. Про недосконалість законодавства, згадану Віктором Андрійовичем, говорить той факт, що і сьогодні Фонд державного майна користується тимчасовим положенням, прийнятим у 1992 році.

Про протистояння двох керівників Фонду держмайна Віктор Матвієнко теж обмовився. “Я стою на державних позиціях і виконую свою роботу. Те, що не поїхав на нараду до Портнова (в.о.голови Фонду від уряду - авт.), означає, що я працюю відповідно до своїх обов’язків. Начальнику Регіонального відділення Фонду держмайна не можна залишати своє робоче місце в жодному разі. Політичне двовладдя не заважає, однак трохи нервує”.

Тим часом лише від так званої малої приватизації на Рівненщині цьогоріч планують отримати понад 750 тисяч гривень. Окрім приватизації та здачі в оренду держмайна, регіональне відділення Фонду продовжує роботу над передачею колективних гуртожитків у комунальну власність територіальних громад.

16.05.2008Леся КУРУЦ



Рівне-Ракурс №10 від 16.05.2008p. 
На головну сторінку