|
№354 від 24.07.2008p. |
| Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Це варто знати

Є продукти, які ми дуже рідко або й взагалі ніколи не купуємо. Згадаймо хоча б овочі й фрукти, які наші мами змушували нас їсти, а ми вперто відмовлялися. А даремно! Вони допомагають зміцнити здоров’я без рецепта лікаря. Користь таких продуктів перевірена багаторічним застосуванням, а деяких - навіть століттями.
Другий корисний продукт - журавлина. Ця ягода незамінна при застудах - вона має жарознижуючу дію, убиває віруси при гострих респіраторних інфекціях. Вживання цих цілющих ягід знижує тиск у гіпертоніків, зміцнює ясна, підсилює секреторну діяльність підшлункової залози.
Ізюм - смачний і поживний продукт, має багато корисних властивостей. Ізюм зміцнююче діє на нервову систему, сприяє придушенню гніву, зміцнює серце. Ізюм містить речовини, які зупиняють ріст бактерій, що викликають карієс і захворювання ясен.
Завершує наш список “добрих продуктів” брокколі. Це прекрасний постачальник вітамінів C, РР, K і бета-каротину. Аскорбінової кислоти (вітамін C) у брокколі майже у 2,5 рази більше, ніж у таких визнаних постачальниках цього вітаміну, як цитрусові. Крім того, брокколі - цінне джерело мінеральних речовин: за вмістом калію, кальцію, фосфору, натрію, заліза вона конкурує зі своєю найближчою родичкою - цвітною капустою, перевершуючи її удвічі за складом не лише мінеральних солей, але й білка. Ще за брокколі закріпилася слава відомого борця з раковими захворюваннями - через селен, на який цей продукт особливо багатий. І, нарешті, тим, хто піклується про свою фігуру, буде цікаво дізнатися, що калорійність брокколі складає усього якихось 30 ккал на 100 г!
| 24.07.2008 |
|
Рівне-Ракурс №354 від 24.07.2008p. На головну сторінку |