Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №372 від 27.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Польський досвід

Піднімемо село до європейського рівня

Піднімемо село до європейського рівня

У рамках реалізації проекту Маршалківського уряду Вармінсько-Мазурського воєводства “Розбудова міжсекторного партнерства для активізації сталого розвитку сільських територій Рівненської області України”, відбулася прес-конференція представників делегації Республіки Польща.

Начальник відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Рівненської облдержадміністрації Олександр МУРАН розповів, що даний проект розпочався ще два роки тому. На Рівненщині постало гостре питання розвитку сільських територій та сільського господарства. “Нам необхідно вивчити польський досвід та адаптувати його до нашої місцевості ”, - пояснив пан Олександр. Таким чином, у серпні місяці рівненська делегація у Польщі на власні очі бачила цей проект у дії.

Основною метою програми стала підтримка громадянського суспільства у Рівненській області України за допомогою розбудови перехресного партнерства для активації сталого розвитку сільських територій.

Директор департаменту розвитку сільськогосподарських територій та сільського господарства Ярослав САРНОВСКІ (на фото) зазначив, що наш потенціал у сфері сільського господарства стоїть на досить високому рівні, навіть вищому, ніж це спостерігається у Польщі. Всі співвідношення Рівненської області подібні до польських, у тому числі й кліматичні. “Ми хочемо підготувати Рівненщину для раціонального користування своїми ресурсами, а також і Європейськими коштами. Ми приїхали, щоб почути про те, чого ви потребуєте”, - наголосив пан Ярослав.

27.11.2008Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 27.11.2008p. 
На головну сторінку