Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №376 від 25.12.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зустріч з прекрасним

“Святкові мрії” збуваються… у “Екваторі”

“Святкові мрії” збуваються… у “Екваторі”

Відчути чарівну та неповторну атмосферу новорічних і різдвяних свят, насолодитися красою мистецтва можна, побувавши на виставці “Святкові мрії”, яка відкрилася у торговому центрі “Екватор” 19 грудня та триватиме до 12 січня 2009 року.

Автор та партнер цього проекту художник Тарас БІЛЬЧУК у своїх роботах прагнув передати святковий настрій, українські традиції. Для нього різдвяні свята – це казка дитинства. Він переконаний, що на цій виставці представлені твори для душі, для серця та для мистецтва.

Привертають увагу глядача й ніжні роботи з соломки Людмили СТУКАЛОВОЇ, адже цей, на перший погляд, звичайний матеріал поєднує у собі енергію двох найбільших сил всесвіту - сонця і землі, тож не дивно, що з нього створено такі неповторні вироби. Вже більше десяти років з рук Людмили виходять різноманітні композиції, та сьогодні їй ближче за все жіночі образи, янголи та берегині. “Найважче – зібрати матеріали для своїх робіт, наприклад, на рік потрібно два вози снопів”, - ділиться авторка витворів із соломки. До слова, Людмила Стукалова – учасник та переможець багатьох міжнародних проектів та всеукраїнських конкурсів.

Гарного настрою додасть відвідувачам виставки й вітражний розпис Ельвіри ТІУНОВОЇ-ПУШКІНОЇ з Луцька. І хоча вона представила лише дві свої роботи, вони обов’язково зацікавлять кожного. Як каже сама Ельвіра, здебільшого вона займається художньою ковкою, виготовляє практичні речі, але їй подобається виготовляти вітражні картини й спостерігати, як звичайне скло перетворюється на цікаву, приємну річ.

Та найбільше на виставці представлено робіт Олександра РУЧКО, який працює у техніці гарячого батику. Тут і “Різдво”, і “Троїця”, і “Мрії про літо” та багато інших картин на різну тематику. Олександр працює саме у техніці гарячого батику, бо вона найбільш близька йому за теплотою кольору. Талант та закоханість у вироби з тканини дісталися йому від бабусі-ткалі. “Результат кожної роботи може бути непередбачуваним”, - каже Олександр. Кольорова гама його картин тепла, роботи несуть добро, адже майстер завжди виготовляє їх з гарним настроєм.

Протягом новорічних свят відвідувачі “Екватора” зможуть не тільки насолодитися зустріччю з прекрасним, але й торкнутися процесу творчості: 24 грудня всі охочі запрошуються на майстер-клас Людмили Стукалової, а 25 грудня з 14.00 до 16.00 Тарас Більчук на очах відвідувачів малюватиме справжню новорічну картину.

25.12.2008Кароліна КРУГЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 25.12.2008p. 
На головну сторінку