Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №403 від 01.07.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прес-конференція

Вартість свідомо завищують...

Вартість свідомо завищують...

Контрольно-ревізійна служба Рівненської області днями підбила підсумки своєї роботи та оприлюднила результати проведених ревізій, та аудитів. За перше півріччя 2009 року КРУ провело 216 ревізій і порушень виявили на 197,3 мільйона гривень, у тому числі недоотримання фінансових ресурсів бюджетами, підприємствами, фізичними особами на суму 2,8 мільйона гривень. Нецільові витрати ресурсів склали 0,6 мільйона, виявлено втрати фінансових і матеріальних ресурсів, допущених внаслідок неефективних управлінських дій на 43,9 мільйона гривень.

Як зазначила перший заступник начальника управління КРУ в Рівненській області Лариса КОВБАСЮК, за перше півріччя поточного року у соціальній сфері до адміністративної відповідальності було притягнуто близько 500 осіб. Суми штрафів значні. “Глобальних порушень у сфері соціального захисту виявлено не було, але типовими залишаються порушення оплати праці, як у лікувальних, так і в освітянських закладах”, - говорить пані Лариса.

Натомість заступник начальника управління КРУ в Рівненській області Наталія ШЕВЧУК наводить кричущі факти, які заслуговують на увагу стосовно порушень у господарському блоці. Ревізія ДП “Рівненський облавтодор” та його 19 структурних підрозділів виявила фінансові порушення на суму 9,7 мільйона гривень. Основним фактом стало завищення коефіцієнта вартості асфальтобетону, а також грубі порушення, які стосуються утримання, експлуатації і капітального ремонту доріг. “З кожним роком коштів на капітальний ремонт виділяють все менше і менше, натомість на “латання” гроші якісь є”, - підсумовує пані Наталія.

Також управління капітального будівництва облдержадміністрації здійснило порушення на суму 1,5 мільйона гривень, але це - не найголовніший їхній мінус. Пані Шевчук наголошує на розпорошенні і недоцільності використання бюджетних коштів цим управлінням, а також на проведенні заплутаних фінансових операцій, зокрема, завищенні вартості та об’ємів виконаних робіт.

01.07.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 01.07.2009p. 
На головну сторінку