Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №411 від 26.08.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Думка

Українські експерти не радять Яценюку “починати з брехні”

В Україні є таке прислів’я: “Підеш по життю з брехнею -назад не повернешся”. Саме цю приказку привів як приклад голова правління “Українського клубу” Роман Кухарчук на черговому 134-му засіданні клубу, що відбулося 17 серпня п.р. Цього разу засідання було присвячене одному з майбутніх кандидатів в президенти України Арсенію Яценюку.

Кухарчук відзначив, що з наметів, які агітують за Арсенія Яценюка, роздають газету “Реальна політіка”. Але на її сторінках немає жодної інформації про наклад, замовника тощо - всього того, що згідно з законом обов’язково повинно бути в будь-якому друкованому продукті.

“999 екземплярів згідно з законом можна друкувати без вказівки вихідних даних. Дівчата, які роздають цю газету з наметів, стверджують, що її наклад - всього 500 екземплярів. Але ці намети і ця газета є практично у всіх районних центрах України - які 500 екземплярів?”, -дивується голова правління “Українського клубу”. “Як він може бути чесним президентом, якщо починає з подібних маніпуляцій?”, - запитує відомий експерт.

На думку керівника “Українського клубу”, сьогодні саме Арсеній Яценюк став для українських олігархів “кроликом, якого тягнуть за вуха”.

Ще один учасник засідання - член Правління “Української Громади” В’ячеслав НЕВОЛЬКО, говорячи про Яценюка як про претендента на пост президента країни, відзначив, що той практично і фактично недоступний для обговорення нинішніх українських проблем, а, значить, його образ “молодого і відкритого” - всього лише маска. “Я кілька разів намагався поспілкуватися з Арсенієм Петровичем. Але жодного разу не отримав чіткої відповіді на свої питання. Хоча цих питань було небагато, і ставив я їх дуже предметно. Я не думаю, що Яценюк не захотів мені щось розповідати. Швидше, у нього просто немає конкретних відповідей на питання, які хвилюють суспільство”, - підкреслив В’ячеслав Неволько. “Можливо, саме тому сьогодні Яценюк вже втрачає підтримку. І ті, хто ще вчора були готові піддержати Арсенія Петровича, відмовляються від цієї підтримки, у тому числі і в плані фінансування його виборчої кампанії”, - додав він.

“Сьогодні Яценюк раз або два на місяць ходить до парламенту, а ставши президентом - буде раз або два у місяць з’являтися на Банковій, - так? Чим це закінчиться для України - питання риторичне. Поспілкувавшись з ним, я розумію, що Яценюк - не та людина, яка здатна створити команду. Насправді він може грати лише в чиїйсь команді. І це не вікове. Це ніколи не мине”, - вважає Неволько.

На думку одного із засновників “Українського клубу” Олександра Нарбута, Яценюк поки що не продемонстрував жодного з членів своєї команди, з якими він збирається “рятувати країну”. “Якщо людина йде на вибори і говорить, що лише збирається створювати команду - вважай, що вона вже програла. На вибори треба йти з готовою командою, в якої є своя історія. А то вийде як з нинішнім Президентом: не встигнеш і оком блимнути, як з’являється купка “любих друзів”. І результат такої команди може бути лише сумним”, - відзначив експерт.

26.08.2009



Рівне-Ракурс №10 від 26.08.2009p. 
На головну сторінку