Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №411 від 26.08.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Експерти

Нацбанк заявив, що українці самі винні

Українці, навпаки, грішать на Національний банк та Президента

У падінні курсу гривні НБУ звинувачує не себе, а громадян. Експерти ж звинувачують у цьому бажання Ющенка насолити уряду, якому вдалося стабілізувати економіку в умовах жорсткої світової кризи.

Курс української гривні продовжує падати. Як повідомляє канал “24”, експерти вбачають політичні причини пасивності Нацбанку щодо підтримки курсу гривні. Зокрема вказують на близькість нинішнього керівництва Нацбанку до чинного Президента, а той використовує НБУ, як важіль тиску на уряд.

“Стабілізація економіки, що може стати, скажімо, головним козирем Юлії Тимошенко, як кандидата в Президенти, надзвичайно дратує Президента Ющенка. Тому він використовує Національний банк у якості інструмента, такого собі тарана, яким хоче розхитати українську економіку”, - заявив у коментарі каналу “24” політолог Тарас БЕРЕЗОВЕЦЬ.

У Нацбанку ж укотре своєї провини в падінні курсу гривні не визнають. Повідомляють, що в усьому винні самі українці, зокрема наша “психологічна нестабільність”. Як тут не згадати, що, згідно з Конституцією України, саме НБУ зобов’язаний підтримувати та забезпечувати стабільність курсу національної валюти. А також позицію Верховної Ради, яка тричі відправляла керівника НБУ Володимира Стельмаха у відставку, яку так і не задовольнив Президент Віктор Ющенко.

До речі, згідно з опитуваннями громадської думки, у падінні гривні більшість українців звинувачують Ющенка та Національний банк.

26.08.2009Ганна ОРЕШКО



Рівне-Ракурс №10 від 26.08.2009p. 
На головну сторінку