Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №413 від 09.09.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гривня

НБУ - палиця в руках Ющенка

Коливання курсу гривні - знаряддя, за допомогою якого Президент здійснює боротьбу з Прем’єр-міністром

Експерти відзначають, що Нацбанк нині є інструментом політичної боротьби. Про це свідчить опитування, проведене Інститутом ім.Горшеніна та опубліковане на сайті УНІАН. “Очевидно, що політична складова присутня, оскільки курс національної валюти перебуває в компетенції Національного банку. Відповідно, через дії НБУ курсом гривні має можливість маніпулювати Президент”, - наголосив один із учасників опитування, директор PR-групи “Політтех” Тарас БЕРЕЗОВЕЦЬ.

За його словами, курс гривні - це знаряддя, за допомогою якого Президент здійснює боротьбу з Прем’єр-міністром як зі своїм конкурентом під час майбутньої виборчої кампанії.

“Завищуючи або занижуючи курс гривні, Президент намагається дестабілізувати загальну економічну ситуацію”, - зауважив експерт. Як аргумент на користь того, що за падінням курсу гривні стоїть політика, експерт наводить той факт, що “усі фахівці, зокрема, міжнародні, одностайно стверджують, що саме в цей момент - влітку - жодних підстав для такого різкого падіння курсу гривні немає. Отже, підстави тут суто політичні, аж ніяк не економічні”.

“Фактично, відбувається боротьба з метою дестабілізувати ситуацію в економіці і тим самим зменшити шанси прем’єра Юлії Тимошенко на перемогу в президентських виборах”, - вважає Тарас Березовець.

09.09.2009Ганна ОРЕШКО



Рівне-Ракурс №10 від 09.09.2009p. 
На головну сторінку