Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №413 від 09.09.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нарада

Сільським головам набридло стояти “з протягнутою рукою”

Після наради з прем’єр-міністром України щодо особливостей бюджетного процесу на 2010 рік, сільські голови вирішили поділилися своїми враженнями із журналістами.

Про свої негаразди говорила Урвенський сільський голова Лідія БАЛАБАТ: “У нашій сільраді проблем багато, ще більше - ідей, як вирішити і покращити життя людей. Тільки грошей немає. Ми хочемо відкрити будинок для реабілітації інвалідів та відремонтувати дороги. Все реалізується, якщо Юлія Тимошенко дотримає свого слова”.

Такої ж думки був і Локницький сільський голова Віктор КУШНЕРУК: “Пані Тимошенко стала першим прем’єром, яку зацікавило життя поліського населення”. Він радить залишати більшість податків на місцях, а не розподіляти їх в центрі. Відтак, територіальні громади самостійно зможуть вирішити свої проблеми. “Ми постійно принижуємося, просячи то у району, то в області гроші”, - пояснював Локницький сільський голова.

Батько 13 дітей Олег ПОЛІЩУК, якому Юлія Тимошенко подарувала сучасний молоковіз, зазначив: “Необхідно якнайшвидше відмінити закон, що забороняє з 1 січня 2010 року торгувати на ринку продукцією власного виробництва. Сільське населення просто позбавляють можливості заробити хоча б якусь копійчину”, - констатував пан Поліщук. Для того, щоб село не занепало, потрібні кошти для будівництва соціальної інфраструктури, ремонту доріг та загального розвитку.

Для представників місцевого самоврядування залишається єдине: сподіватися на введення в дію принципів нового Бюджетного кодексу.

09.09.2009



Рівне-Ракурс №10 від 09.09.2009p. 
На головну сторінку