Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №417 від 08.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Думка

Тимошенко “гідно протистояла кризі”

Діяла “грамотно, вчасно і швидко”

Уряд Юлії Тимошенко гідно протистояв усім викликам кризи. Про це заявив професор Інституту міжнародної економіки, економіст зі світовим ім’ям Андерс Аслунд. “Уряд грамотно виводив країну з кризи, обрав вірний шлях, і, що важливо, вчасно й швидко звернувся за допомогою до МВФ”, - наголосив експерт.

За його словами, Юлія Тимошенко також вжила “грамотних” заходів у сфері державних фінансів. Водночас, він негативно оцінив діяльність Нацбанку України, яка послаблює довіру громадян до гривні.

Позитивно оцінюють кроки уряду Тимошенко в подоланні наслідків глобальної фінансової кризи й вітчизняні експерти. Як заявив у коментарі УНІАН директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор БУРАКОВСЬКИЙ, уряд, попри всі проблеми, підтримує соціальну стабільність.

Бураковський також наголосив, що на сьогодні уряд є єдиним державним органом, який дієво займається економічною політикою в країні.

А директор Інституту економічного розвитку Олександр ПАСХАВЕР вважає, що Кабмін Юлії Тимошенко оперативно реагує на виклики світової фінансової кризи. “Ми достатньо синхронно зі світовою спільнотою, навіть дещо випереджуючи її, відштовхнулися від дна й почали відновлювальне зростання”, - зазначив експерт.

При цьому Пасхавер заявив наступне: уряд так працював, що “цій кризі скоро вже буде рік, а ніде не прорвало серйозно”. “Це дуже важливо. Тому що всі наші суперечки щодо ведення політики, обрання стратегій і тактик, нічого не були варті, якщо б почала проривати крупна система. Це, безсумнівно, заслуга уряду”, - підкреслив експерт.

08.10.2009Семен ГРИЩЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 08.10.2009p. 
На головну сторінку