Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №417 від 08.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Думка

Наступ на свободу слова?

У дещо незвичному форматі вирішили провести зустріч із жур-налістами депутат Рівнеради від Партії регіонів Олексій ГУБАНОВ та головний редактор газети “Рівненський регіон” Алла ІВОЙЛОВА. А саме: запитати думку “акул пера” щодо безпрецедентного рішення Печерського суду Києва про заборону на критику роботи Юлії Тимошенко у всіх ЗМІ та у рекламі.

На переконання самих представників партії, ця подія неординарна. Печерський суд Києва завжди дивував українців своїми нестандартними рішеннями, однак цього разу перевершив всі сподівання. Заборонив недобросовісну рекламу щодо Тимошенко, хоча згідно з ЗУ така реклама не дозволяється для розміщення в принципі.

Думка рівненських журналістів була різною. Одні говорили, що це прояв тоталітаризму з боку Тимошенко, можливість зайвий раз нагадати про себе і свій вплив у державі. Інші - що Тимошенко зробила цей крок зопалу. Переконана, що вона, як розумний політик, це, по-перше - спланувала, а, по-друге - чекала саме такої реакції. І розрахунок був простий - некваліфікованість судочинної системи. Безперечно те, що в демократичному суспільстві подібне рішення просто неприйнятне.

- А чи добросовісно з боку керівника уряду по відношенню до народу витрачати понад мільярд гривень бюджетних коштів на соціальну рекламу, яка не відповідає дійсності? - запитувала у журналістів Алла Івойлова.

Ні, адже якщо повернутися до ухвали, то виходить, що цей документ забороняє і самому уряду розміщувати рекламу, на кшталт “Вона працює”, оскільки вона також не відповідає дійсності.

Постає питання: чому ухвала не стосується роботи уряду в цілому, а лише діяльності Тимошенко? Адже таким чином будь-хто із пересічних українців може звернутися до суду і заборонити писати про себе. І як можна тепер готувати матеріал об’єктивно, якщо правду писати не дозволено? На думку спадає одне - це лише привід, щоб відвернути увагу країни, і журналістів зокрема, від більш важливих нюансів у державі.

08.10.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 08.10.2009p. 
На головну сторінку