Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №443 від 08.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Топ-новина

“Текстильник” стає на капремонт?

Таку інформацію повідомив автору директор Рівненського міського палацу культури “Текстильник” Олександр Левшук. Безумовно, головний заклад культури обласного центру потребує серйозного ремонту, і дуже добре, що новий керівник це розуміє. Однак виникає питання - чи є сьогодні в міському бюджеті кошти на такий масштабний проект, тим більше, що ми навіть не маємо самого міського бюджету на поточний рік...

Всі спроби отримати коментарі від міських посадовців наразі успіху не мали. Деякі, почувши запитання, відповідали, що вперше чують про ремонт, інші - кидали слухавку.

На думку автора, до проблеми збереження закладів культури обласного центру владі, депутатському корпусу та громадськості потрібно поставитися комплексно. Тобто, проводити ремонтні роботи так, аби наші і так нечисленні заклади культури не припиняли на багато років своє функціонування. На жаль, негативних прикладів достатньо. Так, в парку імені Шевченка вже багато років стоїть у вигляді напівруїни міський концертний зал. Його ремонт затягнувся настільки, що навіть запеклі оптимісти не можуть сказати, коли ж це “вогнище культури” нарешті запрацює.

Потребують ремонту і багато інших об’єктів культури. Усі вони будувалися в радянські часи і за останні десятиріччя в їх оновлення коштів не вкладали. Однак у розпал економічної кризи важливо, аби навіть найкращі плани все-таки базувалися на реальних фінансових ресурсах, які можуть собі дозволити наші більш ніж скромні місцеві бюджети, до того ж навіть за умови невеликого фінансування можна підтримувати об’єкти соціальної сфери в більш-менш нормальному стані, а масштабні проекти можуть почекати кращих часів.

08.04.2010Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 08.04.2010p. 
На головну сторінку