Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №449 від 21.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Концерт

Сієна Дален

Хочеш співати - не пий молоко

“Її голос чудовий. Вона справді унікальна. Я втратила мову, коли слухала її надзвичайний спів, що ніби дається Сієні без будь-яких зусиль”. Рік Френск, знаменита канадська співачка

Нещодавно свій сольний концерт у Рівному відіграла канадська співачка, автор пісень Сієна Дален. До міста співачку запросив джаз-клуб “Джем” за сприяння Рівненської обласної філармонії. Квитки на її концерт закінчилися ще за день до виступу. Канадійка приїхала не лише для співу, але й для спілкування з іншими співаками, які працюють у джазовій стилістиці.

За час ексклюзивного для міста майстер-класу Сієна Дален розповіла про деякі основні моменти виконавської майстерності, поділилася власними секретами. Зокрема, наголосила, що перед співами не можна вживати молочних продуктів, хоча повністю вилучати їх зі свого раціону співаку не варто. Також показала кілька вправ на дихання, послухала дівчат-вокалісток, давши їм деякі поради.

Вечірній концерт відбувався за аншлагу. Після короткого представлення співачка вийшла на сцену та одразу взяла до рук акустичну гітару. Власне, весь її півторагодинний концерт Сієна Дален акомпанувала собі на роялі та гітарі. Більшість її репертуару складали авторські ліричні пісні у стилістиці, близькій до північноамериканського фолк-року з елементами джазу. І хоча джазових речей у її репертуарі вистачає, виконавиця вирішила налаштувати публіку на лірику, очевидно, через атмосферу органного залу.

- Я співала саме те, що я відчувала в цей момент, - розповідає Сієна Дален. - Виконуючи ліричні пісні, я ніби бачу якесь світло, відчуваю його в собі. Хотілося поділитися цим з глядачами.

Для довідки

Сієна Дален стала першою жінкою в історії Університету Торонто, яка одержала магістерський ступінь в галузі джазового виконання. Фахівці кажуть: сила і краса голосу для вокаліста не настільки важливі, головне у вокалісті - його розум, фантазія, музичний смак і глибина емоцій. У Сієни все це є в надлишку. І на додаток - зовсім ангельський, незвичайний срібний голос.

В Україні вона вперше. А ось у Росії в 2009 році Сієна з тріумфом виступила на кількох майданчиках з датськими музикантами.

21.05.2010



Рівне-Ракурс №10 від 21.05.2010p. 
На головну сторінку