Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №229 від 02.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Казус

Труп тритижневої давності,

пролежав у квартирі психічно хворої жінки

Мешканці одного з багатоквартирних будинків, який знаходиться на вулиці Чорновола у Рівному, протягом кількох днів, спускаючись східцями під’їзду, змушені були закривати носи - з дверей однієї з квартир просочувалися неприємні запахи.

Сусіди спочатку припускали, що дочка з матір’ю, які там проживали, влаштували вдома генеральне прибирання чи ремонт. Ніхто й не здогадувався, що ті неприємні запахи - трупні, адже щодня бачили одну з жінок. Правда, допитатися в неї, що й до чого, було складно - 50-річна Оксана небалакучої вдачі.

Одна з сусідок не витримала і зателефонувала в міліцію зі скаргою: “З квартири таких-то виходять неприємні запахи”. Правоохоронці приїхали, вибили двері, а там - труп. Та ще й який - тритижневої давності!

За словами старшого слідчого прокуратури міста Рівного Віталія ЮДКІНА, у квартирі проживала 75-річна матір з дочкою. Остання була психічно хвора - стояла на обліку в психдиспансері. Коли в мами трапився інсульт, вона ніяк не зреагувала на це, хоч на той момент перебувала вдома. Три тижні мертва жінка лежала в ліжку, а донька, наче не розуміючи, що трапилося, - то по місту гуляла, то вдома по господарству займалася. Працівники міліції так нічого в неї і не допиталися.

Зі слів Віталія Леонідовича, був випадок, що тіло чоловіка пролежало в квартирі більше місяця. А все через те, що рідні або забувають про своїх стареньких батьків, або рідко навідуються. Та й сусіди, почувши неприємні запахи в під’їзді, в більшості випадків, не поспішають з’ясовувати причину їх виникнення. А дарма: хоч у кожного своє життя, та на те ми люди, щоб турбуватися про долю ближнього.

02.03.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2006p. 
На головну сторінку