Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №270 від 14.12.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#20 грудня - День міліції

Лілія Драпчинська:
"Головне у роботі - професійність, вимогливість і чуйність"

Лілія Драпчинська: "Головне у роботі - професійність, вимогливість і чуйність"

Відділ у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб (або, як його називають простіше, ОВІР) - знайомий усім, без винятку, мешканцям області. Адже щодня сотні людей отримують тут внутрішні та закордонні паспорти, реєструються, оформляють громадянство тощо. І керує цією поважною установою тендітна, ніжна і вродлива жінка - підполковник міліції Лілія ДРАПЧИНСЬКА (на фото).

- Наскільки великою та потужною є структура ОВІРу в області?

- Лише в обласному відділі працює близько 20 осіб, ще є працівники у районних підрозділах, що теж підпорядковані нам. Основне завдання, яке ми виконуємо - документування населення області. За рік ми видаємо 15-17 тисяч лише закордонних паспортів, до того ж, близько 50 тисяч - загально-громадянських.

Чимало людей звертаються до нас стосовно процедури зняття чи реєстрації за місцем проживання. Щомісяця ми приймаємо з таких питань близько 4-5 тисяч осіб. До речі, нині ця процедура дуже спрощена. Як, зрештою, і процес отримання закордонного паспорта. Потрібні тільки ідентифікаційний номер і внутрішній паспорт. А щоб зареєструватися на житлову площу, вже можна не зважати на дотримання санітарних норм, потрібна лише згода власника квартири.

Між іншим, ми видаємо закордонні паспорти, за бажанням замовника, двох зразків - із вклеєною фотографією або зі сканованою. В даний час новітнє обладнання встановлене лише в Рівному. У наступному році такі центри плануємо відкрити у містах Дубно та Сарни. Зазначу, що такі умови, як у нас, створено далеко не в усіх областях.

- Для кращої роботи головне - матеріально-технічне забезпечення. Як вирішується ця проблема?

- Уже відремонтували нові приміщення паспортних підрозділів у Дубні, Березно, Володимирці, відбудували нове приміщення у Здолбунові та Кузнецовську, там усе забезпечено сучасним устаткуванням. На черзі - Корецький паспортний.

- Нині досить поширеним є явище продажу жінок за кордон у секс-рабство. Але без закордонного паспорта жінку з України вивезти неможливо. У відділі якось запобігають цьому?

- У відділі щоденно працює представник служби по боротьбі зі злочинами, повязаними з торгівлею людьми, який проводить бесіди з молодими дівчатами. Адже панянки можуть стати обєктами для посередників, що підбирають кандидатів для роботи у певних закордонних закладах. За фактом спроби продажу вже порушено кілька кримінальних справ.

Якось до нас потрапила молоденька дівчина із Корця. Сказала, що їй терміново потрібен паспорт, бо вона хоче їхати до подруги у Німеччину. Сама ж ніде не працевлаштована, працюють лише батьки. Але гроші, пообіцяла, заплатить. Коли ж їй запропонували пройти співбесіду із нашим працівником, аби він розповів про секс-рабство, вона відмовилася.

Трапляється, що й деякі навчальні заклади організовують поїздки студентів, учнів нібито на відпочинок за кордон, а там використовують дітей як дешеву робочу силу. Так, наприклад, було минулого року з поїздками студентів до Великобританії. Тому ми завжди попереджуємо людей, які виїжджають за кордон, про небезпеку опинитися у рабстві.

- Чи виконує Ваш підрозділ правоохоронні функції?

- Так, ми розшукуємо неплатників аліментів. Уже цього року встановили 116 осіб. Дехто з них уже й за кордоном живе. Нещодавно знайшли ще одного - рівнянина, який більше року живе у Харкові.

- Зменшення кількості населення України може негативно вплинути на роботу вашого відділу?

- За прогнозами демографів, до 2050 року наше населення скоротиться до 23 мільйонів осіб. Тоді доведеться оголосити в державі міграційну амністію. Що це таке? Легалізують усіх нелегалів, які на той час знаходилися в Україні - а це близько 15-17 тисяч осіб, переважно - вихідців із Азії та Близького Сходу. Погано те, що всі вони - не найкращі представники своїх народів. Це потягне за собою і зростання кримінальної злочинності.

Міграційна політика повинна матеріально сприяти народжуваності. Так, лише з Рівненської області щороку виїжджає на заробітки за кордон до півтори тисячі осіб. Добре, коли вони повертаються назад, як це було із заробітчанами, які працювали у Польщі. А нині оформляють документи на возз’єднання сімей, і діти їдуть до батьків, назад уже ніхто не повертається.

- Аби вчасно та якісно виконувати свою роботу, потрібно мати згуртований колектив однодумців. Ви згодні з цим?

- Аякже. Саме завдяки нашому колективу за два роки мого керування ми змогли зайняти позицію лідера серед усіх регіональних підрозділів України. І ці позиції намагаємося не втратити. Я завжди вимагаю від працівників уважного та чуйного ставлення до кожного відвідувача, професійності - все інше можна вибачити. Особливо хочу подякувати підполковнику Дмитру Кожушку (на фото). Він створив автоматизовану інформаційну систему, зокрема, підтримує роботу інтегрованої бази даних. Завдяки високому професіоналізму наших працівників список виборців області був майже бездоганним.

- З нагоди свята можете привітати колег.

- Користуючись нагодою, хочу висловити вдячність усім працівникам служби, які, не шкодуючи особистого часу, бездоганно виконують свою роботу, особливо - підрозділам Березнівського, Дубенського, Здолбунівського, Радивилівського районів та міста Рівне. День працівників міліції - це професійне свято людей, яких не можна не поважати. Вони обрали мужню і почесну професію та оберігають від злочинних зазіхань мир і спокій співвітчизників, їхнє життя, здоров’я і майно, постійно захищають інтереси держави та суспільства.

Переконана, що завдяки відповідальному ставленню до службових обов’язків, умінню долати труднощі та за умови всебічної підтримки з боку суспільства, працівники міліції з честю виконають поставлені перед ними завдання щодо зміцнення законності та правопорядку в Україні. Хай важкий, але почесний обов’язок озивається людською вдячністю, нехай береже Вас доля від втрати товаришів.

Бажаю Вам, шановні колеги, щастя, міцного здоров’я, родинного тепла та затишку, успіхів у службі, нових здобутків в ім’я України. Найкращі побажання - Вашим рідним та близьким, які поділяють труднощі Вашого напруженого життя!

Лілія Драпчинська народилася 25 квітня 1967 року. Закінчила Рівненську ЗОШ №9. Після закінчення у 1990 році факультету іноземної філології Рівненського державного педагогічного інституту працювала вчителем англійської мови у ЗОШ №5. З 1991 року працює в ОВІРі, з 2004-го - на посаді начальника.

14.12.2006Спілкувався Володимир ПОПИК


Переглядів: 1070

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17210)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13878)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13851)
• Бюджет і ми… [965] (13785)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (789)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (74)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (74)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (73)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"