Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №940 від 21.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

Френк Сінатра

Френк Сінатра

Френсіс Альберт Сінатра – американський співак, актор, режисер і шоумен. По праву вважається одним з найвпливовіших і популярних артистів 20-го століття. В цілому продано більше 150 мільйонів записів з композиціями у виконанні співака. Будучи справжньої іконою популярної музики того часу, переважно в Америці, він одинадцять разів оголошувався лауреатом музичної премії Греммі. Відомий широкій публіці особливим тембром свого голосу і ліричним стилем вокального виконання.

Народився 12 грудня 1915 року в містечку Хобокен (Нью-Джерсі), США. Батьки Френка емігрували з Італії, переїхавши в США ще в ранньому дитинстві. Влаштувавшись на східному узбережжі країни, вони почали нове життя, в якому з’явилася майбутня зірка. Батько музиканта перепробував в Америці безліч професій від вантажника і бармена до пожежного та професійного боксера. Мати займалася домашнім господарством, деякий час працювала медсестрою. Згодом, коли майбутній співак трохи подорослішав, вона зайнялася політичною діяльністю в якості лідера місцевого осередку Демократичної партії.

Хобокен, в якому ріс Сінатра, був містом емігрантів з досить низьким рівнем життя. Френк так і не отримав ніякої освіти. У школі його не захоплювали природничі предмети, до гуманітарних дисциплін він теж не тяжів. Давалася взнаки творча натура, що не терпіла жорстких рамок. З дитинства майбутній виконавець не відрізнявся зразковою поведінкою. В результаті було виключення зі школи, яке не сильно його засмутило. Адже єдиною пристрастю Френка була музика.

Перша діяльність, що проклала дорогу до популярності – це робота водієм початківця колективу «Три спалахи». Потім молодий чоловік сам стає виконавцем в цій групі, яка відтепер називається «Четвірка з Хобокен». У той час Френк отримував за свою роботу трохи більше двадцяти доларів в тиждень. Згодом Сінатра згадував, що надзвичайно радів цьому: «За надану можливість виступати на сцені і бачити своє обличчя на афішах я і сам готовий був доплачувати».

Непомітно почалися перші гастролі. В цей же час Френк одружується на молодій дівчині зі скромної родини Ненсі Барбато, яка народить йому трьох дітей. Їх шлюб тривав з 1939 по 1951 рік. Надалі музикант одружився ще три рази. Другий його дружиною стає Ава Гарднер – американська актриса, зірка Голлівуду, номінантка на премію Оскар. Вона була одружена з популярним виконавцем з 1951 по 1957 рік. Втретє співак одружився на Міє Ферроу, відомій актрисі Голлівуду. Згодом вона часто знімалася в фільмах Вуді Аллена, який любив називати її своєю музою. Цей шлюб тривав два роки, з 1966 по 1968 рік. Останньою дружиною кумира Америки стала Барбара Маркс – американська модель і танцівниця. Заключний шлюб виявився міцним і тривав з 1976 по 1998 рік до моменту смерті зірки. У Сінатри з’явилися троє дітей від першого шлюбу: дочки Ненсі і Тіна, а також син Френк.

Френк Сінатра помер 14 травня 1998 в місті Лос-Анджелес, штат Каліфорнія, США.

Цікаві факти:

• Співак немав музичної освіти, він так і не вивчив нотну грамоту. Йому вдавалося виконувати твори, орієнтуючись виключно на свій слух.

• Сінатра був однією з фігур шоу-бізнесу, які брали участь в передвиборній кампанії Джона Кеннеді.

• На честь музиканта назвали мале небесне тіло, відкрите в 1989 році. Це астероїд Сінатра 7934, який видно тільки в потужний телескоп.

• Френк не закінчив жодного навчального закладу, так як його відрахували з молодшої школи на четвертому році навчання за погані успішність і поведінку.

• У 1938 артиста на короткий час заарештували за спокушання заміжньої жінки. У той час в Америці це вважалося правопорушенням.

• У 1943 році музиканта запросив на прийом в Білий дім тодішній Президент США Франклін Рузвельт.

• Його визнали непридатним до служби в збройних силах США як людину, що має непереборний дефект з моменту народження. Причина цього – травмування барабанної перетинки в процесі пологів.

• У жовтні 1944 року відбулися масові заворушення, влаштовані прихильниками Френка Сінатри. Для їх придушення довелося залучити сили поліції.

• У 1947 році отримав премію імені Томаса Джефферсона за свою роботу в боротьбі проти нетерпимості.

• У Хобоконе, звідки родом співак, 30 жовтня 1947 року двадцять тисяч чоловік готували місто до свята, яке збирався відвідати виконавець.

• У 1948 році сім’я Сінатри переїхала на вулицю Керолвуд-Драйв в Лос-Анджелесі, де по сусідству жив великий мультиплікатор Уолт Дісней.

• Співак вів власне розважальне телевізійне шоу на американському каналі CBS, воно проіснувало з 1950 по 1952 рік.

• У 1955 році особа артиста вперше з’явилася на обкладинці культового журналу «Time», що додатково стимулювало його популярність серед найширших верств населення.

• За опитуваннями журналу «Плейбой» в період з 1957 по 1963 рік Френк сім разів був названий кращим джазовим вокалістом Сполучених Штатів.

• Шоумен дуже любив собак. У дитинстві мати не дозволяла йому заводити собаку. Згодом, подорослішавши, він неодноразово заводив собі чотириногого друга.

• Сінатра зіграв в одній картині з Грейс Келлі, яка згодом стала принцесою Монако.

• У 1957 році почалася нова серія телевізійних шоу за участю Френка Сінатри на каналі ABC. Це шоу поставило рекорд за дорожнечею ефірного часу в той період. Серед зоряних гостей проєкту глядачі могли побачити Пеггі Лі, Семмі Девіса молодшого, Наталі Вуд, Діна Мартіна і інших.

• Музикант зробив пропозицію голлівудській зірці Лорен Беколл незабаром після смерті її чоловіка Хамфрі Богарта, друга Френка. Хоча продовження відносин не сталося, цей факт не вислизнув від громадськості.

• Артист брав активну участь в благодійних заходах. Зокрема, в 1962 році він здійснив світове турне в підтримку дитячих благодійних фондів. Багато витрат він оплачував з власної кишені.

• У 1963 році злочинці викрали сина музиканта і вимагали гроші. Як викуп викрадачам передали 240,000 доларів США. В результаті сина Френка благополучно звільнили. Згодом, за участю ФБР злочинців встановили і заарештували.

• На честь свого п’ятдесятиріччя співак брав участь в грандіозному телевізійному шоу, де наживо виконав багато свої хітів і композиції, в тому числі мало відомі широкому загалу. Ця передача згодом отримала премію Еммі як найкраща музична програма на телебаченні.

• У нагороду за свою участь в благодійних та соціальних заходах в 1971 році Сінатра отримав спеціальну нагороду. Це сталося на 43-й церемонії вручення премії Оскар.

• Став дідусем в 1974 році, коли у Ненсі народилася дочка. Надалі у Френка з’явилися ще два онуки.

• У 1979 році під час відвідування музикантом Єгипту відбувся концерт, який ініціювався тодішнім Президентом Єгипту Анваром Садатом. Примітно, що цей концерт відбувся практично перед Сфінксом і пірамідою Хеопса.

• У 1980 році співак брав участь у передвиборній кампанії кандидата в президенти США Рональда Рейгана. Це сталося через 20 років після аналогічної роботи на передвиборній кампанії Джона Кеннеді.

• 175 тисяч чоловік зібралися на стадіоні Маракана в бразильському Ріо-де-Жанейро, щоб в 1980 році наживо послухати виступ улюбленого виконавця.

• У 80-х роках артист – особа культової телевізійної реклами курортів Атлантик-Сіті і Лас-Вегаса. Це сталося після підписання прибуткової угоди зі Стівом Уїнном.

• Він удостоївся однієї з вищих невійськових нагород США – президентської Медалі Свободи. Це сталося в середині 80-х.

• Святкуючи своє 75-річчя, співак в грудні 1990 року відправився в ювілейний світовий тур.

• У день, коли Сінатра помер, погасли вогні на вулиці Лас-Вегас, а хмарочос Емпайр Стейт Білдінг підсвітили синім кольором під колір очей культового артиста.

Будинок Френка Сінатри

Співак переїхав в Палм-Спрінгс в 1940-х роках. Тоді це було невелике, нічим не примітне містечко. Лише згодом він набув статусу модного курорту і традиційного місця проживання багатьох зірок Голлівуду. Будівництвом цього будинку керував архітектор Стюарт Вільямс. Згодом він згадував, що Сінатра в 1947 році приїхав і сказав: «Я хочу будинок саме тут». Особняк обійшовся його господареві в більш ніж 150 тисяч доларів. Музикант хотів, щоб будинок побудували протягом декількох місяців до нового року, що і було зроблено. Нове житло в Палм-Спрінгс стало свідком сімейного життя Френка в шлюбі з Ненсі Барбато і Авою Гарднер. У будівлі повністю збережено початкове планування та оздоблення приміщень. В даний час власник нерухомості здає її в оренду, в тому числі короткострокову.

Зв’язок Френка Сінатри з мафією

У свідомості багатьох людей музикант постає в образі популярного виконавця, тісно пов’язаного зі структурами етнічної мафії середини 20-го століття. Цьому в чималому ступені посприяв вихід у світ роману Маріо П’юзо «Хрещений батько». Один з персонажів твору, Джонні Фонтейн, як ніби змальований автором з образу Френка Сінатри. Можливо, в цьому є невелика частка правди. Адже майбутній артист ріс в досить кримінальному районі, населеним вихідцями з південно-європейських держав. Не секрет, що в цих районах в той час була присутня організована злочинність, яка в тій чи іншій мірі пронизувала багато верств суспільства. Цьому сприяла велика депресія. Економічна криза штовхала людей на залучення в навколо кримінальні схеми заробітку. На зорі своєї кар’єри співак неодноразово виступав в нічних клубах із сумнівною репутацією. Надалі, музикант брав участь у низці заходів, на яких були присутні, імовірно, персони, які не зовсім дружать з законом.

Особлива манера поведінки Френка Сінатри на сцені і в житті, характерна для представників багатьох шарів суспільства того часу, зіграла свою роль. Вагомий внесок у формування образу зірки як людини, пов’язаного з кримінальним світом, також внесла тематика кіно, в якому він знімався. Все це в комплексі доповнило його артистичний образ напівкримінальним відтінком. Варто сказати, що в середині 20-го століття цей образ виявився виграшним, і співак не відмовлявся від його використання.

21.11.2019


Переглядів: 1616

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 23.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21207)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17346)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14573)
• Допомога під час карантину [967] (14499)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14334)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14147)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14019)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13993)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13986)
• Живи до ста! [965] (13968)
• Бюджет і ми… [965] (13906)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13898)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13772)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13679)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13674)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13624)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13232)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13206)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (194)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (47)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (47)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (46)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (45)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (45)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (45)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (45)
• П’яний водій збив пішохода (32)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (31)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (30)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (30)
• Постачали наркотики до колонії (29)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (29)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (29)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"