Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №997 від 31.12.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Січень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс культури і освіти

Дивовижні різдвяні страви у різних країнах світу

Дивовижні різдвяні страви у різних країнах світу

Франція Святкування у Франції починаються серйозно напередодні Різдва, після опівночі. Часто основою стравою на столі є морепродукти, французи, в основному надають перевагу лососю або устрицям.

До столу також прийнято подавати відомий паштет фуа-гра та морські гребінці.

Далі в меню може бути птиця, начинена каштанами. У країні немає суворих правил відносно різдвяної вечері, тому в кожному регіоні переважають різні страви. Обов’язковими є тверді сири, вино і десерт. У Провансі традиційно готують 13 десертів з сухофруктами.

Бразилія

Як і французи, бразильці також починають святкування напередодні Різдва. Сім’я часто збирається разом, щоб з’їсти честер, який є великою м’ясною куркою, а також солону тріску, відому як bacalhau. Оскільки на Різдво у Бразилії спекотно, вони готують холодні гарніри, салати, фрукти. Десерт складається з популярного солодкого хліба з сухофруктів, панеттоне або рабанадасу, щось на зразок французьких тостів. Однак, якщо ви знаходитесь на півдні країни, ви можете отримати порцію штруделя, рецепт якого запозичили у німців. Звичайно, кілька екзотичних фруктів також прикрасять різдвяний стіл.

Гренландія

Тут прийнято подавати страву не для слабодухих – чоловіки пригощають жінок товстою смужкою китового жиру, страву називають Mattak. Це блюдо їдять сирим, а шкіра кита така товста, що її доводиться довго жувати. Спокусливо? Страва має горіховий смак і повно вітамінів С і D, на жаль, одночасно вважається канцерогенною.

Норвегія

В переддень Різдва в цій холодній північній країні обмінюються різдвяними подарунками. Щоб зробити урочистості особливими, норвежці подають рисову кашу. Якщо вам пощастило знайти мигдаль у вашій порції, то вам запропонують марципанову свинку. Основною стравою часто є смажені свинні реберця, або висушені баранячі ребра, що подаються з суркалом – червоною або білокачанною капустою, приготованою з оцтом і кмином. Сніданок на Різдво також важливий для норвежців. Сім’ї проводять багато часу за столом і подають різдвяні залишки разом з копченим лососем і яєчнею.

Великобританія

Більшість англійських сімей починають день з традиційного сніданку з яєчні і лосося, приблизно о 15:00 вони дивляться виступ Королеви. Далі на обід готують величезну індичку, смажену картоплю, суміш овочів – у тому числі брюссельську капусту. А ще часто готують ковбаски загорнуті в смужки бекону.

Якщо ви не любитель сухофруктів, то десерт вам може не сподобатися... Британці готують пиріжки з сухофруктами і різдвяний пудинг, в якому дуже багато сухофруктів і бренді.

Італія

Подібно до поляків, італійці напередодні Різдва утримуються від м’яса, вибираючи пісні страви, щоб допомогти очистити тіло. Багато страв залежать від регіону, але рибні страви зазвичай готують по всій країні. Також готують пасту з різними сирами і овочами. Ви можете скуштувати пасту, наповнену гарбузом, або тортелліні з вугром – залежно від регіону. Потім після типової фаршированої індички настає час для десерту. Тут можна очікувати панеттоне, або печиво у формі коня, бісквіти, наповнені шоколадом або кавовою рикоттою.

Німеччина

Деякі німці постять на Різдво і вибрають рибні страви, такі як оселедець, лосось або короп, перш ніж відправитися до меси, залежно від регіону. Все більшою популярністю для різдвяної трапези є домашня птиця, наприклад, гуска або індичка, що подається з пельменями, квашеною капустою, пряною капустою, каштановою начинкою і яблучною ковбасою. Але свято Різдва в Німеччині не було б повним без асортименту десертів, включаючи різдвяне печиво, Weihnachtspl?tzchen, вперше зроблене в франконських монастирях ще в середні віки. Stollen, еквівалент пряного кекса з фруктами. І, звичайно ж, не забувайте про приголомшливі пряникові будинки, які випікаються в цей святковий сезон, вони виглядають занадто красиво, щоб їх їсти!

31.12.2020


Переглядів: 375

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 998 від 14.01.2021p.
¤ 
Стрілянина у Рівному

Стрілянина у Рівному

Внаслідок конфлікту між трьома рівнянами, який виник дев’ятого січня, травми отримали двоє чоловіків. За фактом хуліганства триває досудове розслідування....

¤ 
Рівні можливості у догляді за дитиною. Головне в новому законі про декрет

Рівні можливості у догляді за дитиною. Головне в новому законі про декрет

Тато у декреті – велика рідкість в Україні. За статистикою, лише 3-4?% від усіх декретних відпусток оформлюють на чоловіків, і на це є чимало причин. Найперше в Україні досить сильні стереотипи про гендерні ролі «тата-годувальника» і «маму-берегиню», тому не кожен чоловік погодиться залишитись вдома. Такої ж думки чимало роботодавців, які не завжди готові із розумінням поставитись до бажання батька піти у декрет. Не краща ситуація і на законодавчому рівні, адже досі право на відпустку для догляду за дитиною закріплене за матір’ю і не передбачене окремо для тата. Змінити ситуацію покликаний новий закон про декретні відпустки, який вже пройшов перше читання у парламенті. Деталі з’ясовували наші експерти....

¤ 
Нові правила роботи «швидкої допомоги»: що змінилося?

Нові правила роботи «швидкої допомоги»: що змінилося?

З 1 січня 2021 року «швидка допомога» в Україні працює за новими правилами....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (3981)
• Розшифровка аналізу крові: [841] (3663)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (3037)
• Бюджет і ми… [965] (3031)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (3008)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (3006)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (3001)
• Допомога під час карантину [967] (2966)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (2892)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (2891)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (2888)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (2871)
• Живи до ста! [965] (2805)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (2740)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (2717)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (2686)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (2652)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (2491)

ТОП-15 свіжого номера:

• Грибок у домі: як вивести і що робити, що більше не з’являвся (135)
• Основні характеристики зручної ковдри (134)
• Кілька порад, як доглядати за кухонними ножами (134)
• Кімнатні рослини, які не тільки прикрашають квартиру, але й притягують удачу (129)
• Новорічний «подаруночок»… (128)
• Стрілянина у Рівному (124)
• Авто злетіло у кювет: водій загинув (124)
• Рівні можливості у догляді за дитиною. Головне в новому законі про декрет (122)
• Нові правила роботи «швидкої допомоги»: що змінилося? (121)
• Як виростити ківі в домашніх умовах (121)
• Зефір на сухому білку швидкої стабілізації (119)
• Як визначити кислотність ґрунту на вашій ділянці (119)
• Що треба знати про «постковідний синдром» (110)
• Канікули у Рівненських школах продовжаться до 18 січня 2021 року (109)
• Чим загрожує дефіцит вітаміну B12 (108)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс